Vogeltentoonstelling

ZUTPHEN - Vogelliefhebbersvereniging Zanglust uit Zutphen zal in het weekeinde van 9 en 10 november haar jaarlijkse onderlinge vogeltentoonstelling houden in het D.W.K. gebouw aan de Leeuweriklaan 19 te Zutphen.

Er zijn ruim 240 vogels ingestuurd, en deze zullen op vrijdag 8 november door gekwalificeerde keurmeesters worden gekeurd. Het gehele jaar zijn de leden bezig geweest om de vogels in conditie te krijgen en te houden, de kweek goed te laten verlopen en uiteindelijk de vogels in topconditie op de tentoonstelling te tonen. De vogels die tentoongesteld worden zijn onder andere: diverse soorten ( kleur)kanaries, tropische vogels en kromsnavels.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 9 november tussen 11.00 uur en 18.00 uur en op zondag 10 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de tentoonstelling bestaat ook de mogelijkheid om vogels te kopen.


Liederen van Yentl Flavour

ZUTPHEN - Jiddische liederen, folk, klassieke titels in een ander jasje en Ierse Instrumentals. Dat is wat men 10 november om 15.00 uur van Yentl Flavour kan verwachten in de Synagoge aan de Diesterstraat in Zutphen. Het concert vindt plaats vanwege het 45-jarig bestaan van de Stichting Oude Gelderse Kerken. Iedereen is welkom! Vrije gift na afloop.

Het Zutphense trio Yentl Flavour bestaat uit Anna Maria Roos (zang), Lizelore Molier (zang & viool) en Allert van der Heijden (gitaar, mandoline en zang). Inloop vanaf 14.30 uur, Ontvangst met koffie & thee.


Kanker en emoties

ZUTPHEN - Kanker kan je bestaan aan het wankelen brengen. Je toekomst is onzeker geworden. Tijdens de behandeling stond alles in het teken van overleven. Na de behandeling kan de vraag door je hoofd heen spelen: wat heb ik allemaal meegemaakt? Opeens zijn er allemaal gevoelens en emoties bv. : angst, boosheid, verdriet, machteloosheid, paniek, somberheid. Tijdens de themabijeenkomst bespreekt Riemy Mulder de verschillende emoties die zij in haar praktijk als psychosociaal therapeut tegenkomt en kunnen ervaringen gedeeld worden. Na de themabijeenkomst is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Iedereen is welkom op 12 november van 10.00-11.00 uur, bij Stichting Lokaal ( voorheen wijkcentrum Waterkracht), Ruys de Beerenbrouckstraat 106, Zutphen. De toegang en koffie zijn gratis.