Concert in herfstkleuren

VORDEN - Op zaterdag 2 november geven het Dierens Harmonie Orkest (DHO) en harmonievereniging Excelsior uit Warnsveld een gezamenlijk concert in het Kulturhus in Vorden dat in het teken staat van de herfst. Aanvang om 20.00 uur.

De dagen worden korter en de bladeren vertonen prachtige verkleuringen. Bij dit sfeerbeeld past uiteraard prachtige muziek die vertolkt zal worden door deze twee orkesten, zoals de prachtige, serene melodie van 'The Awakening' gecomponeerd door Bert Appermont of het zeer bekende en veel gecoverde 'Hallelujah' van Leonard Cohen.

Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Geert Jan Dijkerman. Geboren en getogen in Vorden, zette Geert Jan zijn eerste stappen in het muziekleven bij harmonie Sursum Corda in Vorden. Later volgden twee opleidingen aan het Artez Conservatorium in Arnhem en inmiddels is hij als dirigent verbonden aan verschillende orkesten. Daarnaast is hij actief als slagwerker in zowel symfonie- als blaasorkesten. Anno 2019 keert hij terug naar Vorden om het publiek te trakteren op een sfeervol dubbelconcert.

Voor Excelsior uit Warnsveld is dit concert tevens een try-out van de komende concoursdeelname: dat belooft dus wat. De toegang is gratis.