Crossparcours bij Wielersportvereniging ETP Zutphen. Foto: Jeroen Vroegindeweij
Crossparcours bij Wielersportvereniging ETP Zutphen. Foto: Jeroen Vroegindeweij

Start Veluwse MTB wintercompetitie bij Wielersportvereniging ETP Zutphen

ZUTPHEN - Op zaterdag 2 november om 9.15 uur vindt de start van de achtste editie van de Veluwse MTB wintercompetitie plaats op Sportpark Zuidveen, het cross parcours bij Wielersportvereniging ETP Zutphen aan de Laan naar Eme 95 in Zutphen.

De Veluwse MTB competitie bestaat uit een aantal laagdrempelige mountainbikewedstrijden tijdens de zomer- en winterperiode. Het voornaamste doel is om het voor iedereen mogelijk te maken om eens in competitieverband mountainbike wedstrijden te fietsen. De wedstrijden zijn laagdrempelig van opzet en lol hebben staat voorop. Doordat de wedstrijden regionaal worden gehouden is de reistijd vaak te overzien.
In de Veluwse MTB competitie gaat het om regionale mountainbikewedstrijden in de Funklasse, voor zowel jeugd als volwassenen. Meedoen is belangrijker dan winnen. Meerijden kan met een KNWU of een NTFU basislidmaatschap. De wedstrijden worden verreden in verschillende (leeftijds)categorieën 1 tot en met 12 en de categorie G, waar geen leeftijd aan gebonden is.

Een groep enthousiaste vrijwilligers van Wielersportvereniging ETP Zutphen is de afgelopen weken druk in de weer geweest om het cross parcours gereed te maken voor deze wedstrijd. Zo is er onder andere drainage aangebracht om het parcours bij eventuele regen goed begaanbaar te houden en zijn er ruimere paden voor de renners om beter te kunnen inhalen. Daarnaast is het terrein beter bereikbaar gemaakt voor publiek door de aangebrachte grindpaden en is een aantal nieuwe uitdagingen aangebracht in het parkoers.

Het parcours ligt er prachtig bij en geeft de deelnemers een mooie uitdaging. Publiek is van harte welkom om de mountainbikers aan te moedigen. Catering is aanwezig voor een hapje en een drankje.


mtb-competitie.nl/

www.etp-zutphen.nl/evenementen/veluwse-wintercompetitie/