Jelle Macare van FC Zutphen scoort hier zijn tweede doelpunt tegen Oeken. Foto: Hans ten Brinke

Regelmatige 3-0 overwinning van FC Zutphen op het bezoekende Oeken

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdag op sportpark 't Meijerink een regelmatige 3-0 overwinning behaald op Oeken. De overwinning kwam geen enkel moment in gevaar. De Zutphenaren konden zichzelf verwijten dat de overwinning niet hoger was uitgevallen. Oeken kon niet veel anders doen dan de schade beperkt houden, omdat men veel basisspelers moest missen door blessures en vakanties.

FC Zutphen startte de wedstrijd met fris en vlot aanvalsspel. De nadrukkelijk aanwezige Jelle Macare miste direct al een grote kans, nadat hij in stelling was gebracht door Nathan Greven. Maar in de 13de minuut maakte hij de 1-0 na een razendsnelle actie over links van Jesse de Vries. Hij rondde diens voorzet prima af.
In de 19de minuut viel de 2-0 door opnieuw Jelle Macare. Oeken dreigde onder de voet te worden gelopen door de razend snel combinerende Zutphenaren, maar de afwerking bij de thuisploeg was deze middag erg matig. De uitstekend keepende doelman Zalmai van Oeken stond in deze fase meer doelpunten in de weg.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. In de 50ste minuut besliste Jesse de Vries de wedstrijd definitief met een keihard schot, 3-0. Hierna werd het spelniveau minder. FC Zutphen hoefde niet meer zo nodig en Oeken verdedigde prima in deze zeer sportieve wedstrijd, die onder leiding stond van de uitstekend fluitende scheidsrechter Besemer.
Joost van Vliet moest geblesseerd uitvallen en werd gewisseld voor Jan van der Mark. Bij FC Zutphen was er niets van te merken. De ploeg bleef volop aanvallen. De kans van Niek Bakkerweerd belandde over het doel. De stand bleef 3-0.