Afsluiting van festival de Ontmoeting, de Boeddhist Serge Khen Rinpoche strooit het gekleurde zand van de Mandala in de IJssel. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
Afsluiting van festival de Ontmoeting, de Boeddhist Serge Khen Rinpoche strooit het gekleurde zand van de Mandala in de IJssel. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Jazz dubbel in Uffie's

Jazz dubbel in Uffie's

ZUTPHEN – Twee jazz concerten in één week bij It's Time for Jazz bij Uffie's aan de Houtmarkt 71 in Zutphen. Dinsdag 29 oktober Armand van Wijck met zijn quintet en donderdag 31 oktober de Boy Edgar Prijswinnaar 2019 Jasper Blom. De optredens starten om 20.30 uur. De toegang is gratis en donaties zijn meer dan welkom.

Dinsdag 29 oktober
Optreden van Armand van Wijck op chromatische mondharmonica (bekend geworden door Stevie Wonder en Toots Thielemans) met zijn quintet. Er is een nieuwe generatie die dit prachtige melancholische instrument bespeelt en daar is Armand er één van. Onlangs speelde hij nog op het North Sea Jazz festival. Een andere bekende naam op dit instrument is Hermine Deurloo. Het geluid van de band is filmisch en impressionistisch te noemen met een Scandinavische twist. Zijn band CoolHaven bestaat verder uit de Hongaarse pianist Máté Lachegyi, de Portugese gitarist Tiago Lageira, op de drums Floris van Elderen en op bas Stef Joosten.

Donderdag 31 oktober
Een extra ingelast concert met Boy Edgar prijswinnaar Jasper Blom. Dat is de meest prestieuze jazzprijs van Nederland. Jasper trad ondermeer al op met grote namen als Randy Crawford, George Duke en Chet Baker. Hij komt aan de vooravond van zijn tournee door Brazilië met zijn kwartet naar Zutphen. In zijn groep speelt ook mee topgitarist en Monk Award winnaar Jesse van Ruller. Ooit leerling geweest van wijlen Wim Overgauw. Drummer Jonas Burgwinkel en bassist Frans van der Hoeven completeren het geheel.


FaceBookpagina It's Time for Jazz

Boy Edgar prijswinnaar 2019 saxofonist Jasper Blom met zijn kwartet. Foto: PR