Tjal van den Berg schildert mensen die elkaar ontmoeten en samen iets doen. Foto: PR
Tjal van den Berg schildert mensen die elkaar ontmoeten en samen iets doen. Foto: PR

Kleurrijk en verrassende herfst Open Atelierroute ART Brummen

BRUMMEN - Op 26 en 27 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur staan de deuren van de ateliers van de deelnemers van ART Brummen weer wijd open om belangstellenden te laten kennismaken met hun kunst en dat van hun gast-exposanten. Op elke locatie ligt het boekje en een fietsroutekaartje klaar.

Loenen
Mieke Diekmann: de combinatie tussen de bronzen figuren en het RVS geeft een prachtige beweging in haar beelden. Ook zijn er verschillende nieuwe schilderijen van haar hand te zien. Haar gastexposanten tonen onder meer glas, keramiek, brons, sieraden en schilderijen.

Eerbeek
An Compagne: schildert kleine realistische stillevens in olieverf op paneel en landschapsimpressies die zij in haar geheel eigen stijl probeert in beeld te brengen als een gevoel, zónder begrenzing in kleurgebruik, techniek en compositie.

Brummen
Trudy Dijkstra: magie van dieren en landschappen, waarbij alle inspiratie uit de natuur komt; zij zoekt nooit actief, maar het vindt haar! In de ontelbare uren van het zelf ontdekken, volgt zij dan ook het liefste haar eigen gevoel en intuïtie.

Starten ART Brummen kan bij alle deelnemers

Piet van Middelaar: in de stenen beelden zoekt hij het contrast tussen de steen en metalen onderdelen. Zijn schilderijen zijn vaak abstract en kleurrijk. Zijn gast-exposante is weefster Jefke van Iterson. Weven kan heel praktisch met organisch materiaal voor een behaaglijke shawl. Maar door het spelen met metaaldraad of papier ontstaan er ruimtelijk objecten, wat verrassend is net als de combinatie met fotografie.
Houtdraaier Otto Koedijk: poogt de schoonheid van hout (uit de regio) te laten zien op holle en bolle vlakken. Schalen met een verhaal, bollen met barsten, speeldingen met geluid, puzzels met slaap. Tjal van den Berg is zijn gast-exposante. Zij wil graag bepaalde sferen weergeven in haar schilderwerk. Daarbij gaat het niet om details maar om een vluchtige indruk, uitbeelden waar mensen elkaar ontmoeten en samen iets doen.
Annie Elissen: nieuwe werken met zwarte/donkere achtergronden, naast het beschilderde porselein, hout en glas en 'iets ouds in een nieuw kunstjasje'. Het niet alleen schilderen op het platte vlak houdt het voor Annie boeiend, zoals de lampenkappen.
Joop van Ulden maakt de laatste jaren bijna uitsluitend, met veel plezier, keramische vogelhuisjes en voedertafels in een losse en nonchalante vormgeving. Hij maakt zijn huisjes met grove chamotte en werkt het af met eigengemaakte engobe, steengoed gebakken. Er zijn nog een aantal waterornamenten en fonteinsets.
De inspiratie van Analies Martin is gebaseerd op een spontane inval, een herinnering of alledaags moment. Intuïtief probeert zij in klei uitdrukking te geven aan wat haar beweegt. Meestal stookt Analies 'raku'. Het stoken met zaagsel en hout geeft in combinatie met onder andere rook verrassende craquelé en kleureffecten.
De Open Atelierroute ART Brummen kan bij alle deelnemers worden gestart. Buiten deze open atelierdagen om zijn de ateliers van de kunstenaars op afspraak geopend.


www.art-brummen.nl