Dramatisch eerste kwartier Be Quick

ZUTPHEN - Met de terugkeer van enkele bepalende spelers had Be Quick goede hoop om tegen FC Horst de eerste punten van dit seizoen bij te schrijven, maar na een dramatische start leek dit al gauw een illusie te worden.

Al na negen minuten ging keeper Joël Saro flink in de fout bij een poging het spel te hervatten. Die blooper werd door Dennis Folkers koelbloedig afgestraft, 0-1. Dat kwam hard aan en toen dezelfde speler na vijf minuten succes had met een afstandsschot en de 0-2 aantekende, gingen bij de thuisclub de koppies hangen. Die vroege voorsprong gaf FC Horst vleugels en Be Quick wist nauwelijks raad met het vlotte combinatiespel van de opponent. Toch had Mousa Nahimana de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar Horst-keeper Lubbersen redde fraai. Dat gaf Be Quick weer wat hoop. Toch duurde dat niet lang, want in de 20ste minuut kopte Elroy Martens de 0-3 tegen de touwen. Nahimana leverde een puike voorzet af, die door de jeugdige IIlias Yadir fraai werd afgerond, 1-3. Yadir speelde een prima wedstrijd.
En hoewel de Be Quick-defensie de handen flink vol had aan de Horst-aanvallen, kwamen er toch ook zeker kansen voor de thuisclub. Zo kwam Nathan Heljanan tot twee maal toe in zeer kansrijke positie. Toch was het opvallend dat slordigheden in de opbouw steeds tot gevaar van Horst leidden. Maar Be Quick raakte desondanks beter in de wedstrijd en Heljanan rondde kort voor de rust een mooie aanval bekwaam af, 2-3. En zo kwam het besef dat er in de tweede helft nog wel wat te halen viel.
Het eerste kwartier na de hervatting ging het gelijk op, maar toen Ramazan Leebeek na een uur Horst met een afstandsschot op 2-4 zette leek Be Quick definitief te buigen. Een minuut of acht voor tijd werd Allusine Bah door de Horst-keeper in de zestien onderuit gehaald en legde scheidsrechter Assink de bal op de stip. Hermani de Andrade faalde niet; 3-4. Er gloorde weer wat hoop, maar Horst trok zich terug en wilde de magere voorsprong consolideren. Dat lukte uiteindelijk, ondanks dat Be Quick nog flink aandrong.
Een wat zure nederlaag, veroorzaakt door een heel slechte start. Toch zijn er aanknopingspunten, want slecht was het zeker niet en aan vechtlust ontbreekt het zeker ook niet.