FC Zutphen (zat.) op bezoek bij het sterke vv Dieren

FC Zutphen (zat.) op bezoek bij het sterke vv Dieren

ZUTPHEN - FC Zutphen zet komende zaterdag de competitiereeks voort in de zesde wedstrijd, waarin men op bezoek gaat bij een sterke tegenstander, vv Dieren. De wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark het Nieuwland.

De fusieclub uit Dieren speelt al enige jaren in de bovenste regionen mee en staat op dit moment op de vierde plaats met vier punten achterstand op de koplopers ESA en FC Zutphen. Dieren verspeelde afgelopen zaterdag twee punten in het treffen op het moeilijk bespeelbare veld van Trajanus in Nijmegen. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar menige ploeg gaat hier nog punten verspelen tegen Trajanus dat thuis erg sterk is.
Het zal in Dieren een mooi streekderby worden. Veel jongens kennen elkaar. Beide ploegen speelden op dinsdagavond om de Achterhoek cup tegen een hoofdklasser. Dieren tegen Silvolde en FC Zutphen tegen AZSV. Wat dat betreft hebben beide teams dezelfde voorbereiding.
FC Zutphen beschikt over een brede selectie. Dit tot volle tevredenheid van de beide trainers Ido te Loo en Arthur Isselman. Het zal ongetwijfeld een mooie wedstrijd worden in Dieren, waar de belangen voor beide ploegen voor het vervolg van de competitie groot zijn.

Tweede elftal
Het tweede elftal speelt om 11.45 uur thuis tegen SDVB uit Barneveld. Na drie gelijke spelen wordt het tijd voor een overwinning voor het team van Toon Hillebrand tegen deze middenmoter. Na zaterdag is duidelijk of het tweede aansluiting heeft gekregen met de subtop.