Team Max & Marit verkoopt pepernoten voor de Mont Ventoux Challenge. Foto: PR
Team Max & Marit verkoopt pepernoten voor de Mont Ventoux Challenge. Foto: PR

Pepernoten kopen voor Mont Ventoux Challenge

ZUTPHEN/VENTOUX - De stichting Join4Energy organiseert op 6 juni 2020 de Mont Ventoux Challenge. Nico, Merel, Stan en Martin Bossenbroek gaan, samen met de moeder van Max en Marit Ellis, Angela Wisseborn, de uitdaging aan om de berg te beklimmen. Iedereen neemt een minimaal bedrag van 1.000 euro mee voor de stichting Join4Energy. Geld wat volledig ten gunste komt aan het onderzoek naar het zo levensbelangrijke medicijn voor de zeldzame energiestofwisselingsziekte van Max en Marit Ellis. Net als in voorgaande jaren worden er daarvoor in november weer pepernoten verkocht.

Door het kopen van deze pepernoten wordt het team gesteund om het prachtige doel te behalen en veel belangrijker nog: Max en Marit aan een toekomst helpen. Want op het eerste gezicht zijn Max en Marit uit Zutphen twee normale gezellige lieve pubers. Maar zij zijn vooral dappere pubers, want Max en Marit zijn ziek, levensbedreigend ziek. Door de zeldzame energiestofwisselingsziekte zijn zij altijd moe en hebben voortdurend pijn. Hun 'batterij' laadt niet voldoende op als ze gaan rusten of slapen en daar kan een lijf nou eenmaal niet tegen. Dat niet opladen van hun 'batterij' betekent dat al hun organen energie tekort komen met alle ernstige gevolgen van dien. Zij zijn dan ook dagelijks aangewezen op diverse hulpmiddelen, zoals een rolstoel, om hun energie te sparen. Doordat de groep patiƫnten die deze ziekte heeft relatief klein is, is er geen medicijn. Voor de farmaceutische industrie zijn zij simpelweg niet winstgevend genoeg
Stichting Join4Energy zamelt geld in om het onderzoek naar dat broodnodige medicijn te ondersteunen. Dat geld gaat volledig naar het team van dokter J. Smeitink dat verbonden is aan het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Stichting Join4Energy zamelt geld in voor onderzoek

De pepernoten zijn belangeloos geschonken door diverse bakkerijen in Zutphen en Warnsveld en worden aan de deur aangeboden. De deelnemende bakkerijen staan vermeld op de zakjes. De zakjes kosten 3 euro per stuk en 5 euro per twee zakjes. Doneren is gratis.
Helaas komt het team mankracht te kort om bij iedereen langs de deur te gaan. Daarom zijn de pepernoten ook te koop bij de familie Bossenbroek aan huis. Wie zich wil inzetten voor dit prachtige doel en wil helpen om deze pepernoten in eigen buurt, familie of vereniging te verkopen, is meer dan welkom. Voor het kopen van de pepernoten of om hulp aan te bieden, kan contact worden opgenomen met Patricia Bossenbroek, via mail Patriciabloemenkamp@upcmail.nl.
Meer informatie over de ziekte of een eventuele donatie staat op de site. Kies vervolgens 'challenge' in het menu, en dan op 'deelnemers'. Scroll door naar beneden naar 'Team Max & Marit'. Een mail sturen naar Patricia mag ook.


www.join4energy.nl

Patriciabloemenkamp@upcmail.nl