Drs. P. is onderwerp van gesprek in het Literair café. Foto: PR
Drs. P. is onderwerp van gesprek in het Literair café. Foto: PR

Tweede avond literair café

ZUTPHEN - Vrouwkje Tuinman en Jaap Bakker. Dat zijn de gasten op de tweede avond van Literair Café Zutphen op maandag 21 oktober. Verder zijn er bijdragen van Mas Papo, Eke Mannink, Bas Steman, Pieter Bas Kempe en Herman Krans. De avond wordt gepresenteerd door Marita Coppes. Plaats van handeling is opnieuw Café De Deur. B-FM verzorgt een livestream. Aanvang 20.00 uur. Café open 19.30 uur. Entree is gratis.

Drs. P
Onderwerp van gesprek met Jaap Bakker is leven en werk van Drs. P. In september was het honderd jaar geleden dat de in 2015 overleden plezierdichter werd geboren, reden om 2019 uit te roepen tot Drs. P-jaar. Liedjesschrijver Jaap Bakker, bekend als samensteller van het Nederlands Rijmwoordenboek, maakte in 2018 'Het Drs. P Jaar- en bewaarboek'. Deze maand krijgt dat een vervolg met 'Leve onze goede Czaar : Het Drs. P Jaar- en bewaarboek Dl. 2'.

Vrouwkje Tuinman
Na de pauze maakt Vrouwkje Tuinman haar opwachting om over haar nieuwe dichtbundel 'Lijfrente' te praten. Lijfrente is een verslag in verzen van het eerste jaar na het verlies van haar geliefde, de dichter F. Starik. Tuinman schrijft over rouw die bij iedere nieuwe ronde weer totaal anders is. Over wat blijft, nadat iemand gestorven is. En over de pogingen om een overleden geliefde zo veel mogelijk te laten bestaan en tegelijkertijd zelf te blijven voortbestaan.

Literair Café Zutphen wordt negen keer per jaar georganiseerd, van september tot en met mei, telkens op de derde maandag van de maand, met steun van de gemeente. De redactie bestaat uit Marita Coppes, Sander Grootendorst, Hans Heesen, Sabine Kars, Pieter Bas Kempe, Eke Mannink, Hanz Mirck, Mas Papo, Tim Pardijs en Bas Steman, Herman Krans, Hans Puper, Saskia van Schaik en Naomi Montroos (coördinator).