De Overtuin in Warnsveld. Foto: PR
De Overtuin in Warnsveld. Foto: PR

Laatste Opentuindag in de Overtuin

WARNSVELD - Op zondag 20 oktober staat de poort van de Overtuin aan de Molenstraat 6 te Warnsveld voor de laatste keer dit seizoen wijd open voor alle bezoekers. De tuin is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

De in de landschapsstijl aangelegde tuin ziet er met al zijn herfsttinten prachtig uit. Zo is de oude Japanse esdoorn dieprood gekleurd en met de donkerroze struikhortensia die er voor staat zorgt dat voor een prachtig plaatje. De oude majestueuze kastanjeboom uit 1832 staat als een monument in de tuin en deze herbergt veel van dit soort juweeltjes en bijzondere doorkijkjes.
Alle fruitbomen in de tuin hebben vruchten gedragen, van appels tot kweepeer. En op het terras betekent dat genieten van het overheerlijke appelgebak, maar ook van frisse appelsap, gemaakt van appels uit eigen tuin. Voor de liefhebber zijn er vijf-literpakken te koop. En er is weer Overtuin-honing verkrijgbaar van onze huisimker Freek Driessen.
Van Henny Polwijk zijn in de galerie beelden te bezichtigen met de titel 'Verbinding'. De bronzen beelden hebben vooral te maken met zijn zoektocht naar de verbinding en het evenwicht van het manlijke en het vrouwelijke in hemzelf. Aan zijn ouders heeft hij te danken, dat deze vraag helder gemaakt geworden is. Zij hebben hem gevraagd een beeld te maken voor op hun toekomstig graf en daarmee het beeld van man en vrouw opgeroepen. Henny is deze dag persoonlijk in de galerie aanwezig.
Omdat de Overtuin door de gemeente Zutphen tot Monument van het Jaar is benoemd, gaan zij verschillende acties voeren. Zo worden er tijdens deze Opentuindag plantjes verkocht. Voor het komende jaar staan meer initiatieven op het programma. De volgende Opentuindag is op zondag 1 maart 2020. Het is dan tevens Entdag.
Entree voor Vrienden van de Overtuin vrij, overige bezoekers betalen 3 euro.
Meer informatie; www.deovertuin.nl, info@deovertuin.nl Tel; 0575-559989


Nieuwe AMV-cursus Excelsior

WARNSVELD - Excelsior Warnsveld gaat na de herfstvakantie van start met de Algemene muzikale vorming (AMV). Kinderen vanaf groep 3/4 kunnen hier aan deelnemen. Zij maken in deze 24-weekse cursus spelenderwijs kennis met muziek. In de AMV-cursus ervaren de kinderen hoe het is om zelf muziek te maken en ook ontwikkelen ze hun gehoor. Vier van de lessen staan in het teken van 'Probeer een instrument!'. Ervaren muzikanten van Excelsior vertellen over de verschillende instrumenten binnen een harmonieorkest en de leerlingen mogen alle instrumenten zelf uitproberen. De cursus wordt gegeven door professioneel fluitdocente Harriƫt van den Berg.


www.excelsiorwarnsveld.nl/afdelingen/amv/