Abe, Martine en Mink. Foto: PR

FC Zutphen 1-5 winst op OVC "85 in Oosterbeek

ZUTHEN - FC Zutphen heeft als koploper in de derde klasse A de eerste vuurproef in Oosterbeek goed doorstaan. Na een matige eerste helft, die werd afgesloten met een 1-0 achterstand, wisten de Zutphenaren in een uitstekend gespeelde tweede helft de score om te buigen. Daardoor is FC Zutphen na vier wedstrijden samen met ESA uit Arnhem koploper met tien punten. Scheidsrechter Yilanci floot de soms emotionele wedstrijd goed, en FC Zutphen liet zich niet van de wijs brengen en speelde een volwassen partij.

OVC kwam prima uit de startblokken met technisch goed verzorgd spel, waarbij spits Jesper Onck en Kaiber en Arjan Intezar aan toonden balvaardige spelers te zijn. FC Zutphen had de pech dat men al na zes minuten middenvelder Rik Vlutters moest missen na een fel duel om de bal waarbij hij hard in aanraking kwam met medespeler Hidde Ruessink en een neusblessure op liep. Voor hem kwam Sem Veeger in het veld, die als vleugelspits ging spelen en Lars Huber een linie naar achteren ging.

FC Zutphen had in de eerste helft moeite met de tegenstander die via Vincent van Weelden een goede mogelijkheid kreeg, maar naast schoot. Daarna kregen de Zutphenaren een aantal goede kansen omdat ze met verzorgd combinatiespel een doelpunten trachtten te forceren. FC Zutphen had in deze fase een doelpunt verdiend, maar deze viel aan de andere kant. Sem Veeger maakte in de 16 meter een overtreding, die velen niet zagen, maar wel scheidsrechter Yilanci. Hij legde de bal op de stip, en Stijn van der Weerd schoot via doelman Sangers raak. Dat betekende de 1-0 in de 36ste minuut. OVC putte daar moed uit en bijna was het 2-0, maar spits Jesper Onck miste een dot van een kans. De Zutphenaren hielden echter het hoofd koel.

Na de rust speelde FC Zutphen vol op de aanval, met goed verzorgd spel. Een hard schot van Luuk Meijer na een prima pass van Khen Bakkerweerd stuitte opnieuw op de goede doelman Gerrist. Even later werd een inzet van Nathan Greven tot corner verwerkt. Jesse de Vries had even later voor eigen succes moeten gaan, maar hij gaf de bal af, waarna de kans verkeken was.

FC Zutphen bleef goed voetballen en dat had eindelijk in de 63ste minuut resultaat. Een prachtige dieptepass van Luuk Meijer op Jesse de Vries had tot gevolg dat deze zijn tegenstanders er uit liep en voor zette op Lars Huber die onberispelijk raak schoot, 1-1. OVC trachtte wat terug te doen, maar een goede actie van Jesper Onck werd in de kiem gesmoord door Khen Bakkerweerd. Daarna kwam in de 65ste minuut Jelle Macare in het veld voor Hidde Ruessink. In de 70ste minuut scoorde FC Zutphen de 1-2. En opnieuw stond Luuk Meijer aan de basis. Hij bracht Jesse de Vries in stelling en deze legde keurig af op zijn maatje Nathan Greven die voor de verdiende voorsprong zorgde.

De tegenstand van OVC was gebroken, en dat was extra het geval na de tweede gele kaart die Fabian van Grootveld ontving na een forse charge op Nathan Greven. De emoties liepen soms wat hoog op, maar scheidsrechter Yilanci hield op een goede, rustige en consequente wijze de wedstrijd onder controle. In de 78ste minuut viel de 1-3 door Sem Veeger. Hij rondde een goede pass van Jesse de Vries met een vlammend schot knap af. Het was daarna alleen nog FC Zutphen dat voetbalde. Nathan Greven werd in de 16 meter onderuit gehaald, en Jesse de Vries benutte de penalty in de 83ste minuut feilloos, 1-4.

En in de 90ste minuut bekroonde Sem Veeger een goede invalbeurt met de 1-5 door een doelpunt die erg leek op die van Luuk de Jong tegen Noord Ierland. FC Zutphen won daardoor iets geflatteerd, maar wel verdiend tegen een goede tegenstander uit Oosterbeek.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Joost van Vliet, Hidde van Kalker, David te Slaa, Khen Bakkerweerd, Hidde Ruessink ( 65. Jelle Macare), Luuk Meijer, Rik Vlutters ( 6. Sem Veeger), Jesse de Vries, Nathan Greven, Lars Huber.

Judo Zutphen scoort goed in Nijmegen

ZUTPHEN/NIJMEGEN - Op het sterk bezette toernooi De Open Nijmeegse hebben de judoka's van Judo Zutphen goed van zich laten horen. Moos van Dijk, Aiden Samuels en Mink Willemsen wonnen met sterk judo overtuigend het goud. Verder werden er nog wat zilveren en bronzen plakken mee naar Zutphen genomen. Een mooie en goede dag voor coach Martine Demkes.