De heer Jansen Vreling, eerste voorzitter van de ATVW, met de krentenwegge en het lieveheersbeestjeshuisje. Foto: Gerrit Ruegebrink
De heer Jansen Vreling, eerste voorzitter van de ATVW, met de krentenwegge en het lieveheersbeestjeshuisje. Foto: Gerrit Ruegebrink

Amateurtuindersvereniging Warnsveld bestaat 40 jaar

WARNSVELD - De Amateurtuindersvereniging Warnsveld (ATVW) bestaat dit jaar 40 jaar. Op dinsdag 4 september 1979 vond in 'Jachthuis te Warnsveld de oprichting plaats. De ATVW heeft momenteel twee locaties. Eén locatie aan de Kerkhofweg en één aan de Lage Weide. Zaterdag 12 oktober is op beide locaties onder het genot van een kopje koffie, thee en een krentenwegge, aangeboden door bakkerij van Zuijlen, stilgestaan bij het 40-jarig jubileum.

De vereniging telt ruim 100 leden. De ATVW heeft tot doel het uitoefenen en bevorderen van tuinieren door het telen van groenten, fruit, bloemen, specerijen en kruiden. Het volkstuinieren staat momenteel volop in de belangstelling. Niets is minder mooi dan je zelf gekweekte groente, fruit, onbespoten, te consumeren.
Het is toch prachtig, 's morgens nog op het land en 's avonds in de pan.

Het is nog educatief ook, kinderen leren zo op jonge leeftijd omgaan met het kweken van voedsel. Daarnaast levert plezier, ontspanning en lekker bezig zijn veel voldoening op.

's morgens nog op het land en 's avonds in de pan

Alle leden hebben een kleine attentie ontvangen, een lieveheersbeestjeshuisje. Lieveheersbeestjes zijn erg nuttig in de tuin. Ze eten tot wel 100 bladluizen per dag. Er is een kleine wachtlijst. Wie in aanmerking wil komen voor een volkstuin, kan zich aanmelden bij secretarisatvw@gmail.com.


Lezing over Zelfrespect

WARNSVELD - Op woensdag 23 oktober wordt om 13.30 uur in Warnsveld, in het Nutsgebouw aan de Breegraven 1, deze lezing in de Omega-reeks gehouden. Tolerantie, acceptatie en onbaatzuchtige liefde zijn kwaliteiten die in de mens aanwezig zijn. Wie meer met deze kwaliteiten gaat leven, ontwikkelt een authentiek zelfrespect. Dit respect voor het 'zelf' is de sleutel tot een vreedzame samenleving. In deze lezing wordt dit onderwerp vanuit vele kanten in eenvoudig Engels belicht. De inleiding en nabespreking zijn in het Nederlands. Duur 1,5 uur en gratis toegang. Inloop 13.15 uur en sluiting met koffie en thee. Info en aanmelden: tel. 06-49645026 of liesbethdegroot@outlook.com.