Tocar met accordeon in Jazz

Tocar met accordeon in Jazz

ZUTPHEN – In Uffie's aan de Houtmarkt 71 te Zutphen staat dinsdag 22 oktober een concert op het programma van accordeonist Rik Cornelissen. Met zijn instrument speelt hij zowel jazz, klassiek als wereldmuziek. Aanvang 20.30 uur, de toegang is vrij. Donaties zijn welkom.

Rik Cornelissen is altijd op zoek naar nieuwe wegen waarbij de melancholische klanken van de accordeon meesterlijk door hem worden voortgebracht. Zijn muzikale bijdragen hebben al mogen klinken tijdens concerten en op diverse cd's. Hij werkte onder andere samen met Ramon Valle, Bert van den Brink en Juan Pablo Dobal en als sessiemuzikant is hij te horen in de filmmuziek van 'Zwartboek' van Paul Verhoeven.

Als docent is hij verbonden aan het ArtEZ waar hij als één van de weinigen in de wereld Jazz-accordeon doceert. De tangomuziek is één van zijn favoriete stijlen die onmiddelijk de naam Astor Piazzolla in herinnering brengt door passie en kracht maar ook vaak zeer ingetogen spel in een mix van jazz en latin. Hij komt naar Zutphen met zijn groep 'Tocar', met Wim Warman aan de piano, Taco Nieuwenhuizen op bas en Enrique Firpi op drums.


FaceBook pagina It's Time for Jazz