Live muziek van Tango Cascade

ZUTPHEN - Zaterdag 19 oktober uur zijn belangstellenden welkom in de grote zaal van de Proeflokalen aan het Vispoortplein 16 in Zutphen om te genieten en te dansen op live muziek van Tango Cascada. Dansen op live muziek is van 19.00 tot 23.00 uur. In de loop der jaren heeft Tango Cascada met Lisette Elders, bas, Elbert Slikkeveer, gitaar en percussie, Ed Vervloet, accordeon en Herman van Mal, viool het repertoire uitgebreid tot ongeveer vijftig verschillende dansbare tango's. Minimale bijdrage 8 euro.


www.tangolibre.nl


Gratis verkeerskennis opfrissen

ZUTPHEN/WARNSVELD – Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Zutphen. Deze bestaat uit een eerste bijeenkomst op dinsdag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur en een tweede bijeenkomst op dinsdag 12 november van 19.30 tot 21.30 uur, beide op locatie 't Warnshuus aan de Dreiumme 43 in Warnsveld. Deelnemers worden beide dagen verwacht.

In twee interactieve bijeenkomsten van twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gewapend met deze kennis kunnen senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer blijven deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Zutphen, in opdracht van ROV Oost Nederland.
De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in de eigen auto. Met een ritbegeleider wordt een rijvaardigheidsrit gemaakt van circa veertig minuten. De praktijkrit is er om tips en adviezen te geven ten aanzien van de rijvaardigheid. Veilig Verkeer Nederland wil benadrukken dat deelnemers door de deelname hun rijbewijs niet kunt verliezen. Gedetailleerde informatie over de opfriscursus wordt na aanmelding verstrekt.
Senioren zijn ervaren verkeersdeelnemers, maar ook extra kwetsbaar in het verkeer. Wanneer zij betrokken raken bij een ongeval, is het letsel vaak ernstiger dan bij een jonger persoon. Daarnaast worden mensen gemiddeld steeds ouder én blijven langer zelfstandig deelnemen aan het verkeer.
In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij onder meer aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen.
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN direct aan te melden via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Zutphen. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar: 0575 – 51 01 44. Men ontvangt één week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief.


Schrijf mee met het Groot Dictee

ZUTPHEN/WARNSVELD - Op zaterdag 2 november wordt het Groot Dictee der Nederlandse Taal opgenomen en live uitgezonden vanuit de Bibliotheek Zutphen door NPO Radio 1. Meedoen kan. Niet in de Bibliotheek Zutphen, maar op een van de zeven meeschrijflocaties: de Bibliotheek Warnsveld, Luxor theater Zutphen, de Bibliotheek Gorssel, de Bibliotheek Lochem, Het hart Eefde, Dorpshuus Hoeflo Harfsen en Ons Huis Almen. De uitzending is op zaterdag 2 november van 11.00 tot 13.00 uur.

Twintig prominenten en twintig deelnemers van de Taalstaat gaan de strijd aan om het dictee zonder fouten op te schrijven. De woorden en zinnen voor het dictee komen van schrijver en taalkundige Wim Daniëls. Frits Spits presenteert de uitzending en Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest het dictee voor.
Per locatie is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Je kunt je telefonisch opgeven bij de Bibliotheek, tel. 0575-512926 of via mail naar info@graafschapbibliotheken.nl. Geef daarbij aan naar welke locatie je voorkeur uitgaat. Na opgave krijg je een mail met verdere informatie.