Nieuwe fractievoorzitter Stadspartij Zutphen-Warnsveld Gerard Pelgrim. Foto: PR
Nieuwe fractievoorzitter Stadspartij Zutphen-Warnsveld Gerard Pelgrim. Foto: PR

Nieuwe fractievoorzitter Stadspartij

ZUTPHEN/WARNSVELD - Gerard Pelgrim heeft per 1 oktober het stokje van de Stadspartij Zutphen-Warnsveld overgenomen van Hans Boersbroek.

Tijdens het afgelopen zomerreces is de fractie meerdere malen bijeen geweest om tot herverdeling van bestaande en nieuwe werkzaamheden te komen. Dit alles gericht op een slagvaardiger fractie voor de resterende raadsperiode. Herverdeling van portefeuilles, samenstellen van nieuwe teams en toewijzen van nieuwe taken. Er is hard gewerkt om ieders kwaliteiten ten volle te gaan benutten. Zo zal de Stadspartij ook nadrukkelijker buiten de muren van de vergaderzalen actief kunnen zijn.

Voormalig fractievoorzitter Hans Boersbroek wil zich meer richten op (contact met) de samenleving. Van buiten naar binnen. "Minder formaliteiten binnen, meer met de voeten in de spreekwoordelijke klei buiten is waar ik mij voor onze partij op mijn best voel. We hebben met onze fractie, bestaande uit twee raadsleden en drie forumleden en steunfractielid, enorm veel werk te verzetten. Ik kijk uit naar de nieuwe taakverdeling waardoor we als partij een stuk slagvaardiger kunnen opereren."