Incompleet Be Quick in slotfase onderuit

ZUTPHEN - Be Quick kampt momenteel vanwege blessures en schorsingen waardoor trainer Yous Aroub genoodzaakt was spelers uit het tweede elftal en zelfs een A-speler op te stellen in de thuiswedstrijd tegen Lunteren. Deze 'hulptroepen' bleven aardig op de been, maar konden niet voorkomen dat de gasten er met drie punten vandoor gingen.

Be Quick ging meteen na het beginsignaal van de uitstekende arbiter Meijer uit Nijmegen in het offensief. De fysiek sterke defensie van Lunteren gaf echter geen krimp. Grote delen van de eerste helft waren beide teams in evenwicht, waarbij Lunteren wel iets beter voetbal op de mat legde en ook wat dreigender was. Be Quick kon aanvallend niet echt een vuist maken. Gescoord werd er voor rust niet, zodat men met 0-0 aan de thee ging.

Kort na de hervatting werd de hardwerkende Saif Baig gewisseld voor Nathan Heljanan, maar toen had Lunteren al een kans op een voorsprong verprutst. Aan de andere kant was Mousa Nahimana met een schot bijna trefzeker. Vervolgens kwam Dani Kersten voor Allusine Bah.
Naarmate de tweede helft vorderde kreeg Lunteren een veldoverwicht en werd daardoor ook dreigender. BBij de gasten hoefde keeper Evert Bouw nauwelijks in actie te komen en bij Be Quick groeide het besef dat een puntje die middag prima zou zijn. Maar in de 73ste minuut nam Rick Degenaar een vrije trap en scoorde: 0-1. Zes minuten later kroop de thuisclub na alweer een vrije trap door het oog van de naald. Hierna ging Benjamin Labobar naar de kant en kwam Jean Paul Lemos in zijn plaats.
Lunteren koos nu voor consolidatie van de voorsprong en dat gaf Be Quick de mogelijkheid een slotoffensief te beginnen. Toen scheidsrechter Meijer al eens op zijn horloge had gekeken kreeg Lunteren nog een terechte penalty toen een doorgebroken speler werd gevloerd. Vanaf elf meter tekende Degenaar voor zijn tweede treffer en daardoor eindigde het duel in 0-2.

Trainer Aroub verwacht op speeldag vijf weer redelijk compleet te zijn. Komende zaterdag ontvangt Be Quick Batavia 90, dat zijn twee wedstrijden won. Aanvang 15.15 uur.