Herman Krans en burgemeester Annemieke Vermeulen. Foto: Henk Derksen
Herman Krans en burgemeester Annemieke Vermeulen. Foto: Henk Derksen

Herman Krans nieuw raadslid GroenLinks

ZUTPHEN - Maandag 23 september werd Herman Krans beëdigd als nieuw raadslid voor GroenLinks in de gemeenteraad van Zutphen. Hij vervult de vacature die is ontstaan door het vertrek van Liza Luesink.


Eefdese lichtoptocht 2019

EEFDE - Op zaterdag 12 oktober vanaf 19.30 uur zal Eefde weer in het teken staan van de traditionele lichtoptocht. Zeven buurten en een aantal kindergroepen bouwden en verlichtten hun praalwagen dit jaar volgens het thema 'Grootse Gebeurtenissen'.

Zij zullen hun rondgang maken door het dorp vanaf Kerklaan, via Schoolstraat, Zutphenseweg, Beeklaan, Julianalaan, Jolinkweg en Schurinklaan richting het Hart. Daar, op het Triverseplein, nodigt de Oranjevereniging alle toeschouwers uit voor een unieke finale. Tribunes worden opgebouwd, waartussen de wagens zich één voor één begeven en worden gepresenteerd. Het publiek kan ondertussen genieten van een hapje en drankje; het belooft een waar spektakel te worden.

Na afloop barst in het Hart het feestgedruis los tijdens het Najaarsfeest. De fantastische band 'Trainband' komt dit festijn opluisteren met een spetterend optreden. Natuurlijk worden ook - rond half elf - de winnaars van de lichtoptocht bekend gemaakt.


Gregoriaanse Mariavespers

ZUTPHEN - De maand oktober is, net als de meimaand, gewijd aan de bijzondere verering van Maria. Vanouds wordt deze maand ook wel 'Rozenkransmaand' genoemd als uitbreiding van het liturgische feest Maria Koningin van de Rozenkrans dat op 7 oktober gevierd wordt.

Op de eerste zondag van deze maand, zondag 6 oktober om 17.00 uur, nodigt het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan u uit, om in vrede en serene rust bij het begin van deze Mariamaand de Latijnse Vespers mee te vieren. De gezangen zijn met duidelijke tekstboekjes goed te volgen. Voor de Vespers op de komende vier zondagen van de Advent komt men graag in contact met een paar nieuwe koorzangers die het gregoriaans met een groep zangers uit de wijde regio graag willen delen. Hiervoor beginnen half november de repetities, op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie, zie de website: www.getijdenkoorstjanzutphen.nl