Foto: Suzanne Halfmouw
Foto: Suzanne Halfmouw Foto:

Wedstrijd Warnsveldse Boys -
Overwetering mondt uit in gelijkspel

WARNSVELD - Afgelopen zondagmiddag 29 september stond op sportpark 't Braamveld de competitiewedstrijd van de Warnsveldse Boys op het programma tegen Overwetering uit Olst. De eerste wedstrijd hadden de Warnsveldse Boys afgelopen week winnend afgesloten in en tegen Brummen met 3-2. Maar zondag wachtte een andere tegenstander want Overwetering had zijn eerste wedstrijd ook gewonnen met 7-1 tegen KCVO.

In de derde minuut werd uit een corner de 0-1 ongelukkig binnen geschoten door een Warnsveldse Boys-speler. De Warnsveldse Boys waren een paar minuten even de balans kwijt, maar namen daarna de controle over door goed snel en zeer nauwkeurig positiespel waarin de bal in hoog tempo werd rond gespeeld. In de 21ste minuut resulteerde dat in een gelijkmaker door Jesper Nachtegaal 1-1. De voorbereiding tot dit doelpunt kwam voort uit het feit dat het elftal collectief druk ging zetten op de tegenstander rond het 16 meter gebied. Gedurende de gehele eerste helft hebben de Warnsveldse Boys gedomineerd. Dat werd beloond in de 42ste minuut toen Stijn Obdeijn na een pass van Jesper Nagtegaal de 2-1 voorsprong op de borden bracht. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was in het begin hetzelfde beeld te zien. Warnsveldse Boys die met verzorgd voetbal, de kansen kreeg maar de score niet verder kon uitbouwen. Heel langzaam kwam Overwetering terug in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Maar uit het niets maakte Overwetering met een afstandsschot van buiten de 16 meter de 2-2. Warnsveldse Boys drong nog wel aan om de winnende treffer te maken maar kwam helaas niet meer tot scoren.

Volgende week speelt Warnsveldse Boys de thuiswedstrijd tegen KCVO op sportpark 't Braamveld in Warnsveld om 14.00 uur.


Ongedwongen voetbalvorm voor 60-plussers

WARNSVELD - Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football. Een voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Vrijdagavond 25 oktober start op de velden van Sportpark 't Braamveld (V.V. Warnsveldse Boys), Veldesebosweg 30 in Warnsveld de eerste training vanaf 19.00 uur. Vooraf aan de training is er om 18.30 uur een kop koffie met uitleg van enkele regels bij het Walking Football in de kantine van de club.

In andere gemeenten is het al een groot succes: Walking Football. Speciaal voor 60-plussers, zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buitenspel bestaat niet. Wel of geen voetbalervaring, dames en heren, lid of geen lid, iedereen kan meedoen aan de trainingen. De training start met de warming-up en eindigt met een wedstrijdje Walking Football. En natuurlijk een derde helft. De trainingen staan in de opstartfase onder leiding van Peter Janssen (o.a. hoofdtrainer bij VV Reünie Borculo en hij heeft zijn eigen voetbalschool in Vorden). Iedereen kan meedoen, deelnemers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Trek makkelijke kleding en schoeisel aan.

Aanmelden
Aanmelden wordt gewaardeerd en kan door een e-mail te sturen naar Gerhard Geerken, Gerard.Geerken@warnsveldseboys.nl Er zijn geen kosten verbonden.

OldStars Achterhoek
OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om ± 60-plussers stimuleren tot bewegen, meedoen en met elkaar in contact te brengen. Verenigingen worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.


Repair Café Warnsveld waardeert en repareert het weer

WARNSVELD - Repair Café Warnsveld onderschrijft volledig de nieuwe campagne van SIRE, die mensen motiveert om kapotte spullen vaker te laten/helpen repareren.

De tijd is rijp is voor maatregelen om de nodige veranderingen voor elkaar te krijgen. Repair Cafés zijn een stap in de goeie richting. De aanhoudende groei van het aantal Repair Cafés en het aantal bezoekers is een teken dat meer mensen er zo over denken. In Warnsveld is men elke tweede dinsdag van de maand (eerstvolgende 8 oktober) tussen 19.00 en 21.00 uur aanwezig in 't Warnshuus voor hulp, advies en tips bij reparaties aan alle mogelijke spullen.

Onder het motto 'Waardeer het, repareer het' vraagt de Stichting Ideële Reclame de komende maanden aandacht voor de leuke en goede kanten van repareren.Op de website Repareerhet.nl kunnen bezoekers aangeven wat ze willen repareren en hoe ze dat willen doen: zelf, samen of laten doen door een professionele reparateur. De site wijst vervolgens de weg naar de mogelijkheden. Onder 'samen doen' zijn alle Repair Cafés in Nederland te vinden.

Mail voor meer informatie.


marionvanarragon@gmail.com