In de herfstvakantie, van 12 tot en met 27 oktober, is het Museumkidsweek in de Musea Zutphen. Foto: PR
In de herfstvakantie, van 12 tot en met 27 oktober, is het Museumkidsweek in de Musea Zutphen. Foto: PR

Museumkidsweek in herfstvakantie

ZUTPHEN - In de herfstvakantie van 12 tot en met 27 oktober is het Museumkidsweek in de Musea Zutphen. De musea staan helemaal in het teken van reizen, dit is het thema van de Museumkidsweek. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn er leuke activiteiten.

Tijdens de Museumkidsweek zijn er in het Stedelijk Museum Zutphen vijf koffers verstopt. In elke koffer zit een leuk spelletje van vroeger. Deze spelletjes kunnen kinderen samen spelen met hun familie of vrienden. Op zoek naar de koffers reizen ze door het hele museum. Bij de balie krijgen de kinderen een ansichtkaart, waarop stickers geplakt worden. In elke koffer zit een sticker. Als je de ansichtkaart vol geplakt is met 5 stickers, uit iedere koffer een, dan kunnen de kinderen bij de balie een cadeautje ophalen. Deze activiteit is gratis en duurt ongeveer 60 minuten. Aanmelden is niet nodig.

Ontwerp je eigen ansichtkaart
Wat is er nu leuker dan je eigen ansichtkaarten versturen als je op reis bent geweest? Onder begeleiding van kunstenares Es ten Caat ontwerpen kinderen een of meerdere originele ansichtkaarten. Meedoen met de workshop kan tussen 14.00 en 16.00 uur. Deze activiteit is leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.


www.museazutphen.nl