Dansen, zingen en genieten van live-acts, optocht en diverse activiteiten

Programma van de Baakse Kermis 2019

BAAK - De 116de editie van de Baakse Kermis staat voor de deur, en ook dit jaar staat de grote tent op het bekende feestterrein. Van zaterdagmiddag 5 oktober tot en met dinsdagmiddag 8 oktober mee dansen, meezingen en gewoon ouderwets genieten van een gevarieerd aanbod van veelzijdige en verrassende live-acts. Kaarten kunnen nu ook online gekocht worden; zie de Facebook van Herfkens én Het Wapen van Baak, en er zijn pinkassa's aanwezig voor een snellere entree!

Zaterdagmiddag 5 oktober is er van 13.00 tot 14.00 uur een gezamenlijke brunch in de feesttent; deze is gratis en wordt aangeboden door kasteleins en KOS. Dit jaar is er dus geen kerkdienst! Vanaf 14.00 uur een Crazy Bingo show worden gehouden. Daarnaast vanaf 15.00 ook het Jeugdvogelschieten (10-16 jaar).
Zaterdagavond 21.00 uur is er een onvergetelijke show die alleen Black Tie Monkey Squad waar kan maken. Opgeven voor het vogelschieten op zondag kan vanaf 20.00 tot 21.30 uur bij 't Wapen van Baak.

Zondag 6 oktober vanaf 14.00 uur rijdt de jaarlijkse optocht met wagenbouwers, koningspaar, muziekkorpsen, vendeliers, karretjes en fietsen! Na afloop vaandelhulde op het plein voor de kerk en uitreiking van de prijzen voor de karretjes en fietsen. Vanaf 22.00 de uitslag van de grote wagens in de feesttent. Om 15.00 uur én 21.30 uur zijn er optredens van Kraakthelder.

Maandag 7 oktober vanaf 10.30 uur is de afmars naar de vogel vanaf Herfkens. Om 11.00 uur begint het vogelschieten, vogelknuppelen, schijfschieten en lepeltjesschieten. Voor de jeugd in de basisschoolleeftijd zijn er enkele andere spelletjes te doen. Vanaf 13.30 uur optredens van LEAD!, Handkar Trio en Blinde Ed.

Bij Café Herfkens
Kijk op zondag 6 oktober de optocht bij Café Herfkens vanaf een VIP terras met een gezellig deuntje muziek. Op zondag 6 en maandag 7 oktober is er een stamppot/wildbuffet voor 15 euro. Op maandag 7 oktober is vanaf 20.30 uur live muziek van de band 'De Heeren'.

Bij Het Wapen van Baak
Op zondag 6 en maandag 7 oktober wordt een kermishap (boerenkool, schnitzel, saté, bruinebonenschotel) geserveerd voor 12,50 uur, op de Deale.
Op zaterdagavond 5 oktober vanaf 21.00 uur: De band Hawkeye.
Op zondagmiddag 6 oktober vanaf 15.00 uur: De JPR-Strinx-Band.
Op maandagmiddag 7 oktober vanaf 15.00 uur: De band C.U. Rock.
Op dinsdagmiddag 8 oktober vanaf 12.00 uur: Het vat leegmaken.


Voor meer informatie kijk op facebook.com/baaksekermis


Zang- en ontmoetingsdienst in Zelhem

ZELHEM - Zondagavond 6 oktober is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst, die wordt georganiseerd door Stichting De Opdracht. De dienst is in Cultureel Centrum De Brink aan het Stationsplein in Zelhem. De ingang van de zaal is aan de achterzijde via de parkeerplaats aan de Industrieweg. In deze samenkomst, die om 19.30 uur, gaat Gijsbert Tomassen voor. Het thema is 'Dankbaarheid'. The Joysingers uit Dinxperlo zullen meewerken aan de dienst. De samenzang wordt begeleid door Yvonne Beeftink op de piano. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie. Voor meer informatie kan men terecht op tel. 0314-622878 of op de website. (Zie ook advertentie elders in dit blad.)


www.stichtingdeopdracht.nl