Burgemeester Annemieke Vermeulen, Huub Jabson en zijn vrouw, mevrouw Janson. Foto: Henk Derksen
Burgemeester Annemieke Vermeulen, Huub Jabson en zijn vrouw, mevrouw Janson. Foto: Henk Derksen

Ondernemer en chocolatier Huub Janson Koninklijk onderscheiden

ZUTPHEN - Huub Janson uit Zutphen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden hem zaterdag 28 september opgespeld door burgemeester Annemieke Vermeulen. Dit gebeurde voor zijn eigen Bonbonatelier aan de Korte Hofstraat in Zutphen. Aan de vooravond van de 17de editie van het Chocoladefestival werd de organisator en meesterchocolatier in het zonnetje gezet.

Huub Janson is behalve eigenaar van het Bonbonatelier ook vijftien jaar voorzitter geweest van het Binnenstadsplatform Zutphen. Deze vereniging maakt zich hard voor de belangen van de winkeliers in de binnenstad. Het platform draagt bij aan een aantrekkelijk winkelgebied en stimuleert evenementen om bezoekers te trekken. Huub is ook betrokken geweest bij het oprichten van het ondernemersfonds. Door het betalen van reclamebelasting profiteren de ondernemers van gezamenlijke verbeteringen bijvoorbeeld het aanbrengen van sfeerverlichting. Daarnaast organiseerde Huub Janson dit jaar alweer de 17de editie van het Chocoladefestival, het grootste chocolade-event van Nederland.

Er waren flink wat belangstellende familieleden, vrienden, bekenden, buren en ondernemers aanwezig. Burgemeester Annemieke Vermeulen sprak hem toe en roemde zijn grote waarde in het Binnenstadsplatform, zijn inzet voor de stad en zijn grote ondernemerskracht, waar heel Zutphen van meegeniet.