Beeld van de film Dirty God. Foto: PR
Beeld van de film Dirty God. Foto: PR

Regisseur Sacha Polak te gast bij filmvertoning Dirty God

ZUTPHEN - Hoe leef je verder als je lichaam is verminkt door littekens van brandwonden? Dat is het thema van de film Dirty God (2019) van Sacha Polak. Deze keuzefilm van Vrouw in Beeld, dat iedere eerste maandag van de maand een film vertoont over vrouwen en onderwerpen die vrouwen aangaan, is op maandag 7 oktober te zien in het Luxor Theater. Regisseur Sacha Polak is aanwezig voor een gesprek na afloop van de film.

Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu. Hoofdpersoon is Jade (Vicky Knight) die samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder woont in een Londense arbeiderswijk. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden.

Dirty God is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die zelf als kind ernstige brandwonden opliep en aan de film meewerkte met een uitgesproken missie: ‘Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.’ Dirty God was de openingsfilms van het Internationaal Film Festival Rotterdam en werd als eerste Nederlandse film ooit geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Sundance Film Festival.

Aanvang 20.00 uur. Kaarten en reserveringen aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl


Benefietvoorstelling in Cinemajestic

ZUTPHEN - Op 11 oktober, Wereldmeisjesdag, organiseert de Soroptimistclub Zutphen samen met Stichting 'Free a Girl' de filmvoorstelling SOLD in Cinemajestic Zutphen. Een indrukwekkende film die het verhaal vertelt van Lakshmi, een 13-jarig Nepalees meisje, dat door haar ouders verkocht wordt om als dienstbode in India te gaan werken, maar daar aangekomen in de kinderprostitutie belandt. De film zal op 11 oktober om 14.00 uur voor 7 euro te zien zijn in Cinemajestic Zutphen, die gratis haar filmzaal ter beschikking stelt. De opbrengst van deze film komt volledig ten goede aan Free a Girl/Schools for Justice.

Deze film uit 2014, met onder andere actrice Gillian Anderson (The X-files, Hannibal, Sex Education), is mede geproduceerd door Oscar winnares Emma Thompson (Remains of the day, Sense and Sensibility) en heeft diverse publieksprijzen gewonnen bij filmfestivals in Londen en Washington.

Stichting 'Free a Girl' is non-profit organisatie die zich richt op het stoppen van kinderprostitutie en het beëindigen van de straffeloosheid ervan. Free a Girl zet zich niet alleen in om wereldwijd meisjes uit de prostitutie te bevrijden, maar biedt hen ook een opleiding en krijgen zo een toekomst en kunnen een verandering in het systeem tot stand brengen. Zo zijn er onder andere opleidingen tot advocaat, rechter, politieagent, journalist of maatschappelijk werker.

De Soroptimisten in Zutphen zijn vrouwen die tot doel hebben het vergroten van toegang tot onderwijs voor vrouwen en meisjes, het elimineren van geweld tegen vrouwen en het verbeteren van economische zelfstandigheid van vrouwen. De Soroptimistclub Zutphen biedt financiële ondersteuning aan de Schools for Justice. (Daarnaast ondersteunt zij ook een lokaal project in Zutphen 'Buddy to Buddy'.)


Herfstwandeling Gorsselse Heide

GORSSEL - Wandel op zondag 6 oktober mee met een natuurgids, op zoek naar wat de Gorsselse Heide ons in dit jaargetijde te bieden heeft. Ook benieuwd naar de bladverkleuring, de vele bessen en paddenstoelen als satansboleet, braakrussula en heksenboter? Ga dan mee. Start om 14.00 uur: hoek Deventerdijk/Gerrit Slagmanstraat te Harfsen. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Honden kunnen helaas niet mee. Informatie over de excursie is verkrijgbaar via 06-37157388. Voor meer informatie over excursies op de Gorsselse Heide, zie de website.


www.ivn.nl/afdeling/zutphen


'Sing It' inloopkoor Gorssel

GORSSEL - Maandagavond 7 oktober, zal er weer een 'Singt It' in Gorssel plaatsvinden. Iedereen, die zin heeft in een avond lekker spontaan zingen in een inloopkoor, is van harte welkom! De avonden zijn een initiatief van dirigent/zangcoach Juliette Dumoré.

Ervaring met koorzang is niet nodig. Het is vrijblijvend en meedoen kan per avond. De avonden zijn in de kerk van Gorssel. Er zal een breed repertoire van liederen aan bod komen. Dit keer van Abba tot Bach. De Sing It's zijn gepland op de eerste maandag van de maand van 19.30 uur tot 21.30 uur. Als er voldoende animo is, dan zal het volgend jaar een maandelijks vervolg krijgen. Deelname kost 10 euro per avond; aanmelden is niet nodig.