V.l.n.r.: Edwin Keizer (Oosterberg), Bart van Poppelen (Spieren voor Spieren) en Erik Spijkerman (Oosterberg). Foto: PR
V.l.n.r.: Edwin Keizer (Oosterberg), Bart van Poppelen (Spieren voor Spieren) en Erik Spijkerman (Oosterberg). Foto: PR Foto:

Oosterberg en Spieren voor Spieren bundelen krachten

ZUTPHEN/REGIO - In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen een spierziekte. Koninklijke Oosterberg en Spieren voor Spieren bundelen de krachten om deze ziekten te verslaan. Samen organiseren ze De Ronde van Oosterberg: een grootscheepse fietstour in mei en juni 2020. In 7 weken tijd fietsen deelnemers 20 etappes van Oosterberg vestiging naar Oosterberg vestiging. Klanten, medewerkers en (sponsor)leveranciers van Oosterberg fietsen mee en laten zich sponsoren, met als doel: zo veel mogelijk geld ophalen om alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

Klanten en sponsorleveranciers van Oosterberg gaan dagelijks de sportieve uitdaging aan door te fietsen van vestiging naar vestiging. Ook collega's van Oosterberg kunnen mee fietsen. Doel voor elke deelnemer is een zo hoog mogelijk sponsorbedrag bij elkaar te fietsen, met één of meerdere etappes. Onder begeleiding van Radiante Sport wordt elke etappe zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd. Gemiddeld ligt de snelheid van de karavaan tussen de 24-26 kilometer per uur en varieert de afstand die per dag wordt afgelegd tussen de 80 en 120 kilometer.

Aanmelden
Aanmelden voor deelname aan de Ronde van Oosterberg kan vanaf 1 november 2019 via www.rondevanoosterberg.nl. Wie alvast op de hoogte gehouden wil worden kan zich alvast voorinschrijven via bovenstaande link.

Startdonatie van 8.500 euro
"De eerste reacties uit de markt zijn erg positief, we merken dat er een groot draagvlak is voor dit vernieuwde event", vertelt Erik Spijkerman, marketing directeur van Koninklijke Oosterberg. "We zijn daarom ook erg blij met onze sponsorleveranciers die ons steunen om dit event mogelijk te maken. Dit zijn: ABB, Cable Partners, Opple, TKF, Eaton, Schneider Electric, Donné, Pipelife, Comelit, Wago en Philips. Dankzij deze sponsors kon Oosterberg vandaag tijdens de beurs ELEKTRO2019 in Nieuwegein een eerste startdonatie van 8.500 euro overhandigen aan programma-manager Bart van Poppelen van Spieren voor Spieren."

Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Dat doen zij door het financieren van wetenschappelijk onderzoek en het mogelijk maken van een snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg.