Marktmeester Theo Aalbers. Foto Henk Derksen
Marktmeester Theo Aalbers. Foto Henk Derksen

Nieuwe marktverordening Zutphen

Versoepeling regels, meer kwaliteit

Door Alize Hillebrink

ZUTPHEN - Meer keuze, meer speelruimte en meer kwaliteit op de Zutphense weekmarkt. Dat is wat de marktondernemers en de gemeente Zutphen willen. De nieuwe Zutphense marktverordening moet een eigentijdse invulling van de Zutphense weekmarkt mogelijk maken. Wethouder Matser: "Gelijk speelveld voor alle ondernemers."

"In overleg met de marktvertegenwoordigers, de marktmeester en de gemeente is onze nieuwe marktverordening tot stand gekomen," vertelt wethouder Matser. "Transparantie is een voordeel voor alle partijen." Volgens de bestuurder is de Zutphense markt nu beter in te delen, wordt er tegemoetgekomen aan de wensen van de marktkooplui en kunnen vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd. "We willen meer diversiteit van aanbod en een eerlijk systeem voor de marktondernemers," aldus de bestuurder.

Geen wachtlijst meer
De grootste verandering is het verdwijnen van de wachtlijst. Volgens het oude principe was het afwachten wie als eerstvolgende op de wachtlijst stond. Dat kon een voorziening zijn waar al genoeg aanbod van was. "Alleen kramen uit dezelfde branche is niet in het belang van diversiteit en je wil juist verschil in het aanbod," aldus marktmeester Theo Aalbers in een eerder interview met deze krant. Daar komt nog bij dat de Zutphense markt volgens Matser erg populair is. "Er is een ware run op plekken."


Lees verder op pagina 3

Groenteboer Eef Klaassen:
Rob Leerink, bekend als Rob de Bakker: “Aan het eind van de dag is de kraam leeg.” Foto: Henk Derksen