In het veldrijden moeten de deelnemers met de fiets zo snel mogelijk een afgebakend parcours afleggen. Foto: Jeroen Vroegindeweij
In het veldrijden moeten de deelnemers met de fiets zo snel mogelijk een afgebakend parcours afleggen. Foto: Jeroen Vroegindeweij Foto:

Start Ten Tusscher GOW Veldritcompetitie bij ETP Zutphen

ZUTPHEN - Op zaterdag 5 oktober om 12.00 uur start de Ten Tusscher GOW veldritcompetitie op het parkoers bij Wielersportvereniging ETP Zutphen, Laan naar Eme 95 in Zutphen. In het veldrijden moeten de deelnemers met de fiets zo snel mogelijk een afgebakend parcours afleggen. In tegenstelling tot het wielrennen zijn grote delen van het parcours niet verhard en rijden de renners door bossen, over velden en zandwegen. Het is soms nodig de fiets op de schouders te nemen en ermee te lopen, bijvoorbeeld bij te modderige stukken of obstakels. De competitie vindt plaats in de herfst- en wintermaanden.

Wielersportvereniging ETP Zutphen heeft deze zaterdagmiddag de eer de openingswedstrijd voor het veldrijden van het GOW-seizoen te verzorgen. Net als andere voorgaande jaren verwacht de organisatie van de GOW 2019/2020 weer een groot aantal deelnemers. Vorig jaar waren er 300 deelnemers, de organisatie hoopt dit aantal weer te evenaren.

Tezamen met een groep enthousiaste vrijwilligers is ETP Zutphen afgelopen weken druk in de weer geweest om het crossparcours gereed te maken. Zo is er onder andere drainage aangebracht om het parcours bij eventuele regen goed begaanbaar te houden en zijn er ruimere paden voor de renners om beter te kunnen inhalen. Daarnaast is het terrein beter bereikbaar gemaakt voor publiek door de aangebrachte grindpaden. Tevens maakt een trap onderdeel uit van het parkoers zodat de veldrenners nog meer worden uitgedaagd. De jongste jeugdgroepen gaan van start op een speciaal voor hen uitgezette jeugdomloop. Het parkoers wordt daarna aangepast, zodat er nog meer technische en snelle stukken aan de veldrit worden toegevoegd.

Publiek is van harte welkom om deze veldrijders aan te moedigen onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor het uitgebreide programma en meer informatie, zie de websites.


etp-zutphen.nl/evenementen/gow-zutphen

gow.nu


Dansen in het Odensehuis

ZUTPHEN - Het Odensehuis start met danslessen voor oudere mensen en zeker zij die te maken hebben met ziektes als Parkinson, reuma, artrose, MS of geheugenproblemen en dementie, gegeven door dansdocente Ineke van Wijngaarden- Noordzij. Dit vindt op de dinsdagen 1, 8, 22, 29 oktober, 12, 19, 26 november, 3, 10, 17 december van 10.30 tot 11.30 plaats in het Odensehuis, Tengnagelshoek 6 in Zutphen. Kosten 2,50 euro per les. Partners en mantelzorgers mogen meedoen. Aanmelden via mail of bel naar Hilde Scholtens, coordinator@odensehuiszutphen.nl of 06-249 543 43


FC Zutphen (zat.) klopt Concordia Wehl in doelpuntenfestijn met 5-10

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft dinsdagavond in een regenachtig Wehl een 10-5 overwinning behaald tegen het 1 klasse hoger spelende Concordia. Het was een wedstrijd om de Achterhoek Cup. FC Zutphen heeft daardoor de volgende ronde bereikt.

Beide ploegen speelden vol op de aanval, waarbij de ruststand 5-5 was. Het fitte FC Zutphen speelde een uitstekende tweede helft en wist ook daarin nog vijf keer te scoren. Vier doelpunten werden gemaakt door Sem Veeger, die daardoor de topscorer van de avond werd. Jesse de Vries scoorde drie keer, hij maakte op fraaie wijze het tiende doelpunt. Verder scoorden middenvelder Rik Vlutters (twee keer) en de prima debuterende Lucas Hengstenberg (eenmaal). Het was een uitstekende prestatie van de Zutphenaren en het is voor hen zaak deze goede lijn nu door te zetten in de competitie.


WSG winnaar Berkelstedentoernooi

WINTERSWIJK - Tijdens het jaarlijkse Berkelsteden-schaaktoernooi heeft WSG uit Winterswijk beslag gelegd op zowel de eerste als tweede plaats. Het toernooi verliep zonder wanklank.

Het eerste team scoorde in acht rondes zestien punten, het tweede schaakteam dertien. Stadtlohn en Zutphen 1 behaalden allebei elf punten, maar omdat Zutphen veel meer bordpunten had, kregen zij de derde beker mee naar huis. Het toernooi vond plaats in Partycentrum Nijenhuis in Winterswijk en er deden negen teams van zes personen mee.

Bij de thuisclub bleek het eerste team toch over duidelijk meer rapidvaardigheden te beschikken. En dat zijn de vaardigheden die nodig zijn bij een bedenktijd van vijftien minuten per partij.
Het toernooi in Winterswijk werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Interreg-programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie. Volgend jaar is het toernooi in Billerbeck.

Bij het eerste team werd Arjan van Lith topscorer met 7 uit 7. Gerard Harbers scoorde 6½ uit 7 en Han Schuurmans 6 uit 6. Bij het tweede team maakte Jochem Mullink zes punten in zeven duels. Gerard Harbers en Dick Boogaard kwamen tot 5½ uit 7.
Eindstand: 1. WSG 1 16, 2. WSG 2 13, 3. Zutphen 1 11, 4. Stadtlohn 11, 5. Gescher 7, 6. Billerbeck 5, 7. Coesfeld 4, 8. Lochem 3, 9. Zutphen 2 2.