Foto: Sebastiaan Eikelboom
Foto: Sebastiaan Eikelboom Foto:

Kennismaken met scouting ZONA

WARNSVELD - Zaterdag 28 september zet scouting ZONA uit Warnsveld de poort wagenwijd open voor een open middag. Van 13.00 uur tot 16.00 uur kun je bij de blokhut aan Vordenseweg 13 in Warnsveld kennismaken met het uitdagende spel van scouting.

Scouting ZONA, opgericht in 1983, is een kleine, actieve scoutinggroep in Warnsveld. De ongeveer 80 leden en vrijwilligers komen elke zaterdagmiddag bij elkaar om stoere spellen te spelen, te koken op houtvuur of van hout en touw een toren te bouwen.

De welpen (7 – 11 jaar) spelen in het thema van het 'Jungle Boek'. Daar beleven zij spannende avonturen en maken kennis met natuur, sport, en buitenleven. Bij de scouts (11 -15 jaar) draait het om het toepassen van scoutingtechnieken en ligt de focus op samenwerking. Zo bereiden ze een heerlijke maaltijd op houtvuur, lopen hikes en gaan primitief kamperen. De explorers (15 – 18 jaar) organiseren haar eigen activiteiten zoals kanoën in de Ardennen, zeilen in Zeeland of hiken in Zweden.

Om de jeugdleden elke week weer een aantrekkelijk programma aan te kunnen bieden kan Scouting Zona ook altijd nieuwe leiding gebruiken. Lijkt het leuk om kinderen te begeleiden en hen op een creatieve en sportieve manier uit te dagen, kom dan eens langs.

Scouting Zona is onderdeel van Scouting Nederland. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1000 Scoutinggroepen.

Wie tijdens de open middag niet kan komen, is welkom eens langs te komen op zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Reinier Snel (06-51027611) of een mail sturen aan info@scoutingzona.nl.


Herfstige Overtuin staat in het teken van de kunst

WARNSVELD - De galerie van de Overtuin maakt deel uit van de kunstroute van het WAQ. Daarom is de galerie op de zaterdag 28 september vanaf 11.00 uur geopend. En op zondag 29 september zijn voor dit evenement tuin en galerie vanaf 11.00 uur opengesteld. Van Henny Polwijk zijn beelden te bezichtigen met de titel 'Verbinding'.

De bronzen beelden hebben vooral te maken met zijn zoektocht naar de verbinding en het evenwicht van het manlijke en het vrouwelijke in hemzelf. Zijn ouders hebben Polwijk gevraagd een beeld te maken voor op hun toekomstig graf en daarmee het beeld van man en vrouw opgeroepen.

De tuin in de herfsttijd heeft zijn charme. Met een prachtig oude struikhortensia voor zich kleurt de oude Japanse esdoorn langzaam naar dieprood. Ook dragen de vele fruitbomen een rijke oogst met zich mee en de eerste appelen zijn ondertussen tot appelsap geperst. Op het terras is koffie en thee, en appelgebak en appelsap uit eigen tuin, verkrijgbaar.

Omdat de Overtuin door de gemeente Zutphen tot Monument van het Jaar is benoemd, gaan zij dit jaar verschillende acties voeren. De verkoop van plantjes uit de tuin tijdens de Opentuindagen is er een van. Wie nog stekjes heeft, kan deze naar de Overtuin brengen zodat ze voor het goede doel verkocht kunnen worden.

De Overtuin ligt aan de Molenstraat 6 in Warnsveld en is vanaf 11.00 tot 17.00 uur geopend. De galerie is gratis te bezichtigen, voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd.


deovertuin.nl

0575 – 559989