Actiefoto wedstrijd Warnsveldse Boys tegen Brummen. Foto: PR

Warnsveldse Boys wint eerste competitiewedstrijd

WARNSVELD - Op zondag 22 september stond de eerste competitiewedstrijd van de Warnsveldse Boys in de derde klasse B op het programma en moest men in en tegen Brummen aantreden. Het was voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in de competitie. Na een goede poulefase in de bekercompetitie, waarin de Boys alles wist te winnen, stond men vandaag vol vertrouwen aan de aftrap onder leiding van de nieuwe trainer Michel Feukkink.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd en al snel kwam de eerste kans voor Brummen, maar de voorzet vond geen medespeler. In de 6de minuut kwam de eerste kans voor de Warnsveldse Boys en deze werd gelijk benut door Stijn Obdeijn. Na een goede voorzet van Jesper Nachtegaal kwam Stijn één op één met de keeper en wist de bal in het net achter de keeper te knallen. 0-1.
De Boys waren de eerste helft van de eerste helft de betere ploeg, maar in de 19de minuut maakte Rico van Ginkel voor Brummen de gelijkmaker. 1-1. Het was misschien niet het mooiste voetbal wat de toeschouwers zagen, maar dat er van beide kanten hard gewerkt werd voor de punten was goed zichtbaar. Er was veel actie voor beide doelen met veel duels en in de 36ste minuut schoot Emiel Bleumink van Brummen vanuit een vrije trap de bal achter het net van de Warnsveldse keeper Lars Metselaar. 2-1. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek 2 minuten later, toen Jelger Ruikes na een snelle combinatie door het middenveld de score op 2-2 wist te brengen. Met deze terechte stand gingen de ploegen de rust in.

Ook in de tweede helft ging het gelijk op. Warnsveldse Boys was voetballend wel de betere maar Brummen bleef er vol voor gaan en wist zich door de wedstrijd heen te vechten. In de 51ste minuut kwam Warnsveld weer met een goeie aanval. Cas Lankhorst legt de bal terug op Stijn Obdeijn en deze weet de bal op 20 meter afstand schitterend in het doel te krijgen: 2-3. Tot het einde bleef de wedstrijd spannend, Warnsveldse Boys wist door strijd en beleving de voorsprong vast te houden tot het einde, al kwamen ze in de laatste minuten van de wedstrijd nog goed weg doordat een vrije trap van Brummen rakelings voorlangs werd gekopt.

Uiteindelijk toch wel een terechte overwinning voor de ploeg van Michel Feukkink, in een wedstrijd waar door beide ploegen hard gewerkt werd voor de punten en waarin Leon Knuttel na lang blessureleed weer zijn eerste wedstrijdmeters kon maken in de competitie.

Zondag 29 september om 14.00 uur speelt de Warnsveldse Boys thuis tegen SC Overwetering.