Kraakthelder treedt op tijdens de Baakse Kermis. Foto: PR
Kraakthelder treedt op tijdens de Baakse Kermis. Foto: PR

Programma van de Baakse Kermis 2019: 116de editie

BAAK - De 116de editie van de Baakse Kermis staat voor de deur, en ook dit jaar staat de grote tent op het bekende feestterrein. Drie dagen mee dansen, meezingen en gewoon ouderwets genieten van een gevarieerd aanbod van veelzijdige en verrassende live-acts. Kaarten kunnen nu ook online gekocht worden; zie de Facebook van Herfkens én Het Wapen van Baak, en er zijn pinkassa's aanwezig voor een snellere entree!

Gezamenlijke brunch
Zaterdagmiddag 5 oktober is er van 13.00 tot 14.00 uur een gezamenlijke brunch in de feesttent; deze is gratis en wordt aangeboden door kasteleins en KOS. Dit jaar is er dus geen kerkdienst!

Crazy Bingo Show & Jeugdvogelschieten
Zaterdagmiddag 5 oktober zal er vanaf 14.00 uur een Crazy Bingo show worden gehouden. Iedereen kan mee doen in drie gekke speelrondes. Tussen de rondes door draait natuurlijk het Rad van Fortuin. Kortom, genoeg te doen voor een gezellige zaterdagmiddag. Daarnaast vanaf 15.00 ook het Jeugdvogelschieten (10-16 jaar).

Black Tie Monkey Squad
Zaterdagavond 5 oktober 21.00 uur: een onvergetelijke show die alleen Black Tie Monkey Squad waar kan maken. Een band opgericht door befaamde muzikanten met jarenlange podiumervaring, high-level energy, onverwoestbare drive en de passie om het woord coverband een compleet andere betekenis te geven. BTMS-members Rudy, Femke, Joshua, Martin en benjamin Tommy kunnen inmiddels bestempeld worden als echte entertainmentmachines die niets anders dan succesvolle projecten en bands achter hun naam hebben staan. Denk aan samenwerking met Nederlands bekendste artiesten of spelen in het hoogste segment van het coverband circuit in binnen- en buitenland.
Opgeven voor het vogelschieten op zondag kan vanaf 20.00 tot 21.30 uur bij 't Wapen van Baak.

Grote optocht
Zondag 6 oktober vanaf 14.00 uur rijdt de jaarlijkse optocht met wagenbouwers, koningspaar, muziekkorpsen, vendeliers, karretjes en fietsen! Na afloop vaandelhulde op het plein voor de kerk en uitreiking van de prijzen voor de karretjes en fietsen. Vanaf 22.00 de uitslag van de grote wagens in de feesttent.

Kraakthelder
Zondag 6 oktober om 15.00 uur én 21.30 uur optredens van Kraakthelder. Deze heren laten het donderen alsof de bliksem inslaat! Keihard energiek en vertrouwde meezingers, krachtige rock covers, guilty pleasures... alles komt voorbij in een stuiterende liveshow. Hoe groot de tent ook is: Kraakthelder laat het knallen!

Vogelschieten
Maandag 7 oktober vanaf 10.30 uur is de afmars naar de vogel vanaf Herfkens. Om 11.00 uur begint het vogelschieten, vogelknuppelen, schijfschieten en lepeltjesschieten. Voor de jeugd in de basisschoolleeftijd zijn er enkele andere spelletjes te doen.

LEAD, Handkar Trio, Blinde Ed
Maandag 7 oktober vanaf 13.30 uur optredens van LEAD!, Handkar Trio en Blinde Ed.
LEAD! bestaat uit vijf heren en een charmante dame, met samen maar één doel voor ogen: feest! Handelsmerk van LEAD is 100% live muziek. Vele hits in naadloos aaneengesloten medleys van een breed georiënteerd repertoire, zoals van Bon Jovi, Wildstylez, Normaal, Hazes, Queen, Snollebollekes, Bruno Mars, Meeuwis en AC/DC.
Onder het motto 'wie niet waagt, blijft maagd' is eind 2016 de coverband Handkar trio opgericht van het alom bekende Achterhoekse Hanska Duo. Een Eminent orgel, een drumstel en een zanger. Met deze beperkte middelen gaat de tent op z'n kop.
Blinde Ed, dan nog Ed Ruyer 'ziet' het levenslicht in de bruisende metropool Amersfoort. Geboren in een muzikale familie heeft hij als kind al de droom om muzikant te worden. Zijn moeder speelt accordeon en, heel hip in de seventies, elektronisch orgel. Op zijn vijfde vindt Ed de weg naar het orgel en vanaf dan gaat het hard.

Bij Café Herfkens
Kijk op zondag 6 oktober de optocht bij Café Herfkens vanaf een VIP terras met een gezellig deuntje muziek. Op zondag 6 en maandag 7 oktober is er een stamppot/wildbuffet voor 15 euro. Op maandag 7 oktober is vanaf 20.30 uur live muziek van de band 'De Heeren'.
Bij Het Wapen van Baak
Op zondag 6 en maandag 7 oktober wordt een kermishap (boerenkool, schnitzel, saté, bruinebonenschotel) geserveerd voor 12,50 uur, op de Deale.
Op zaterdagavond 5 oktober vanaf 21.00 uur: De band Hawkeye.
Op zondagmiddag 6 oktober vanaf 15.00 uur: De JPR-Strinx-Band.
Op maandagmiddag 7 oktober vanaf 15.00 uur: De band C.U. Rock.
Op dinsdagmiddag 8 oktober vanaf 12.00 uur: Het vat leegmaken.


Voor meer informatie kijk op facebook.com/baaksekermis