Hart van Zutphen is gevestigd op de IJsselkade 8 in Zutphen. Foto: PR
Hart van Zutphen is gevestigd op de IJsselkade 8 in Zutphen. Foto: PR Foto:

Genomineerden voor de duimen

ZUTPHEN - Dit jaar reikt GroenLinks Zutphen-Warnsveld een Groene en Linkse duim uit. De duim gaat naar personen of instellingen die zich lokaal inzetten voor duurzaamheid of een sociale samenleving. De jury heeft de zes genomineerden bekendgemaakt en er kan nog tot en met 29 september gestemd worden via zutphen.groenlinks.nl. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op vrijdag 4 oktober om 19.00 uur in Het Koelhuis in Zutphen.

Tot 1 september kon iedereen een persoon, bedrijf of instelling voordragen, die volgens hem of haar een duim verdient. Deze inzendingen zijn vervolgens door de jury beoordeeld op impact, inspiratie, innovatie, passie en eigenheid. Uit de inzendingen zijn er 6 initiatieven genomineerd.

De genomineerden
In willekeurige volgorde, stelt de jury de genomineerden aan u voor. De kanshebbers voor de Groene duim zijn Boerderij Korenblik, Eco Teunissen en de Zutphense Hand. Voor de Linkse duim zijn Platform Sociaal Domein Zutphen, Timmerdorp Zutphen en Het Dagelijks Bestaan genomineerd. Een beschrijving van de initiatieven is te vinden op de website.


zutphen.groenlinks.nl


Braderie Noordveen wordt muzikaal opgeluisterd

ZUTPHEN - Tijdens de week van de wijk wordt op zaterdag 28 september in Noordveen een grote braderie gehouden van 10.00 tot 16.00 uur aan de Weg naar Laren.

Aan het woord hoofdorganisator Frans Manders, lid Wijkteam Noordveen: "We zijn 20 jaar geleden begonnen met 42 kramen en kinderkleedjes er tussendoor. Inmiddels zijn dit er ruim 130 kramen. Deze braderie/rommelmarkt is een ontmoetingsplek voor de wijk en haar bewoners, maar ook bezoekers uit geheel Zutphen en omgeving."

Verder is er van 11.30 tot 23.00 uur een open podium waar bands gratis voor de wijk optreden. Ook dit jaar is het programma weer gevarieerd, van het koor 'Zutphen zingt Werelds' onder leiding van wijkbewoonster Merel Harkink tot aan 'Just Jo' met zangeres Jolanda. Slagerij Lammers zorgt ook dit jaar weer voor de nodige drankjes en hapjes, en de cocktailshakers van Backcorner zijn van de partij.


Open dag Hart van Zutphen

ZUTPHEN - Woensdag 2 oktober staan de deuren van Hart van Zutphen op de IJsselkade 8 van 16.00 uur tot 18.00 uur open. Leden van de vereniging Hart van Zutphen zijn vanaf nu op de eerste woensdag van de maand beschikbaar, om kennis te maken met hun werk in het prachtig gerestaureerde pand. Op 2 oktober zijn dat Lucie Schoenmaker en Nico Vlaar. Zij vertellen graag het een en ander over hun werk. Lucie over haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding en Nico over healing, energetische counseling en energetische reiniging van woningen en/of werkplekken. Iedereen is van harte welkom en er staat een kopje thee/koffie voor je klaar.


Wijziging spreekuur cliëntenraad

ZUTPHEN - Iedereen binnen de gemeente Zutphen die hulp of advies nodig heeft van de Cliënten- en adviesraad Zutphen kan vrijblijvend binnenlopen bij het spreekuur op locatie De Uitwijk bij winkelcentrum de Brink. Per 1 oktober 2019 zijn de spreekuren daar op woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur. Op de spreekuren treft men een vrijwilliger van de cliëntenraad die luistert, meekijkt of adviseert. Deze vrijwilligers zijn allemaal geschoold op het gebied van participatie, regelingen voor minima en kunnen u kosteloos bijstaan. Wie niet kan wachten tot het spreekuur, kan bellen of mailen: 06 - 21 31 90 99 of CAZutphen@gmail.com.