Nog vijftien wensvervullers nodig voor Nationale Ouderendag

ZUTPHEN - Op 4 oktober is het Nationale Ouderendag. Ruim 70 ouderen uit Zutphen en Warnsveld hebben de afgelopen maanden een hartenwens ingediend. De organisatie zoekt nog 15 vrijwilligers om alle wensen te kunnen vervullen.

Een bezoek aan Kronenburg in Arnhem, naar de Taptoe in R'dam, een strandwandeling in Den Haag of een dagje naar Egmond aan Zee. Dat zijn enkele wensen die nog openstaan. Alle wensen zijn in te zien op www.zutphen.nationaleouderendag.nl. Kies één van de wensen en schrijf je direct in.

Rol vrijwilliger
De vrijwilliger begeleidt de oudere bij het vervullen van de wens. Van deur-tot-deur, dus de vrijwilliger zorgt ook voor het vervoer. De organisatie zorgt ervoor dat alles is geregeld op de plaats van bestemming. Als er speciaal vervoer nodig is, wordt dat ook geregeld. De kosten van de wens, zoals toegangskaarten of consumpties, worden meestal betaald door sponsors. De reiskosten zijn voor rekening van de vrijwilliger, tenzij dat een probleem is. Dan zoekt de organisatie naar een oplossing. De wens wordt vervuld op vrijdag 4 oktober. Als dat om een of andere reden niet kan, wordt een andere dag afgesproken.

Voor vragen neem je contact op via zutphen-ouderendag@ouderenfonds.nl of (0575) 820 228. De Nationale Ouderendag Zutphen wordt georganiseerd door de Stadsonderneming Zutphen in samenwerking met het Museum Zutphen en Hampshire hotels.


Bibliotheek Zutphen verruimt openingstijden

ZUTPHEN - Vanaf deze week is de Bibliotheek Zutphen officieel van maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur open. Het betreft een verruiming van 10 uur per week.

Om 9.00 uur zullen de gastvrouwen en -heren de bezoekers hartelijk welkom heten, vanaf 14.00 uur nemen de bibliotheekmedewerkers het stokje over. De openingstijden op de zaterdag blijven zoals ze zijn, net als de avondopenstelling op dinsdag. In de bibliotheek kan men terecht om boeken te lenen, de krant te lezen, te leren, aan activiteiten deel te nemen en nog veel meer. Zie de website voor alle tijden en activiteiten.


graafschapbibliotheken.nl


Kerkproeverij

ZUTPHEN - Heb je altijd al eens een kerkdienst mee willen maken, maar is het er nooit van gekomen? Ging je vroeger naar kerk en nu niet meer ben je wel benieuwd hoe het er nu aan toe gaat? Maak dan gebruik van de mogelijkheid op 22 of 29 september om een dienst te bezoeken, tijdens de derde landelijke editie van Kerkproeverij. Een toegankelijke kerkdienst speciaal voor gasten waarin wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren, waarom dat zo is en hoe je mee kunt doen. In Zutphen doen de volgende mee.

Nieuw Apostolische Kerk
Zaterdag 21 september, 19.00 uur Inloop van af 18.30 uur: samenzangavond in de Martinuskerk, Kerkplein 1 Warnsveld. Zondag 22 september, 9.30 uur: Kerkdienst in de Eekschuur, Bonendaal 2 Warnsveld. Meer info: Siebe Kuipers, siebekuipers.nak@gmail.com

Evangelische Gemeente Zutphen
Zondag 29 september, 10.00 uur: Kerkdienst, Gerard Doustraat 80a, Zutphen. Tijdens de dienst is er zondagschool voor de basisschool kinderen en crèche voor de allerkleinsten. Meer info: Jaap Kolenberg, jaap@kolenberg.eu.

Het Lichtpunt
Zondag 29 september 10.00 uur: kerkdienst, Willem Dreesstraat 4 in Zutphen. Tijdens de dienst is er crèche voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Meer info: Jan Werkman, j.werkman@telfort.nl.

Na de kerkdiensten is er koffie en thee en is er mogelijkheid om na te praten. Iedereen is van harte welkom om de diensten mee te maken. Meer informatie is te verkrijgen bij Jan Werkman ( j.werkman@telfort.nl of 06-55912978) maar ook via www.kerkproeverij.nl.