Vredesweek in Zutphen

ZUTPHEN - Van 21 tot en met 29 september is de nationale Vredesweek. Het thema is dit jaar 'Vrede verbindt over grenzen'. In Zutphen organiseert de Ambassade van Vrede een muzikale ontmoeting op 22 september en een workshop geweldloze communicatie op 24 september. De Vredesweek wordt afgesloten met een open eredienst van het Apostolisch Genootschap op 29 september om 10.00 uur met als thema 'een betere wereld'. Alle activiteiten zijn in het gebouw van het Genootschap aan de Prinses Marijkelaan 9a.

De muzikale ontmoeting start met een voordracht door schrijver en dichter Qader Shafiq. Het Zutphen Zingt Werelds Koor, 4Joy en enkele koren van het Apostolisch Genootschap zorgen voor de muzikale verbinding. Aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.

De workshop Geweldloze communicatie wordt gegeven door Marita Klein uit Brummen. Geweldloze communicatie is een manier van praten, waarbij je je er eerst op richt van de ander duidelijk te krijgen wat hij of zij wil zeggen. De kern is om uit te vinden wat de ander wil en wat jij zelf wil. Hierdoor ontstaat er ruimte om tot een wederzijds gedragen oplossing van een probleem of tegenstelling te komen. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.


In beweging op Wereld Alzheimer Dag

ZUTPHEN - Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag met als thema samen bewegen. Bewegen heeft niet alleen invloed op het lichaam maar ook op de geest. Wereld Alzheimer Dag 21 september wordt in ´De Kaardebol´ gezamenlijk afgesloten door te dansen. Onder leiding van Julie de la Fuente is er van 10.30 uur tot 13.00 uur een inspirerende dansvoorstelling en dansworkshop. Er is koffie met krentenwegge en informatie over ontmoeting, voorlichting en activiteiten rondom dementie. Iedereen is welkom en opgave vooraf is niet nodig.


Iconententoonstelling Eefde

EEFDE - Op de zondagen 22 en 29 september, 6 en 13 oktober is de tentoonstelling te zien. Van 11.30 uur tot 15.00 uur in de Ontmoetingskerk te Eefde.

De taakgroep 'Ontmoeting en Inspiratie' heeft een aantal mensen bijeen gebracht met een gemeenschappelijke interesse, namelijk iconen. Cuny de Leeuw en Dick van Doorn hebben er een aantal geschilderd. Coby Poesse heeft zelfs iconen en madonna`s geborduurd en Leo Wolf stelt enkele iconen ter beschikking van de hand van zijn overleden echtgenote Edith.

Het geheel wordt samengevoegd tot een expositie in de Ontmoetingskerk te Eefde. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken.


Vogelvereniging 'Ons Genoegen' stopt

EEFDE - Op 14 december 1954 kwamen een paar vogelliefhebbers bij elkaar in voormalig café de Wolzak in Eefde om samen een vereniging op te richten: Ons Genoegen. Het bestuur van de vereniging heeft, nu ruim 60 jaar later, noodgedwongen besloten te stoppen.

Deze is altijd klein gebleven en vaak ging men met een aantal leden naar shows toe. Leden van de vereniging zijn zelfs districtskampioen, Nederlands kampioen en zelfs Wereldkampioen geworden. De laatste jaren stoppen steeds meer vogelverenigingen door vergrijzen en het gebrek aan opvolgers voor een bestuur. Ook bij Vogelvereniging Ons Genoegen in Eefde is dit het geval, dus men heeft besloten te stoppen met de vereniging. Men wil iedereen bedanken voor de sponsoring, de adverteerders en ook de donateurs. Zonder hen was het voor de vereniging onmogelijk een vogelshow te organiseren.


Spreek op tijd over uw levenseinde

ZUTPHEN - Sommige mensen krijgen te horen dat ze niet meer te genezen zijn. En dan? Hoe gaat de toekomst eruit zien? Hoe zal de laatste fase in het leven gaan? Dat zijn vragen die op kunnen komen. Tijdens Café Doodgewoon op 26 september van 14.15 tot 16.00 uur bij de Waterkracht, Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen, kan men in gesprek over verschillende mogelijkheden. Een goed gesprek over de laatste levensfase kan rust en duidelijkheid geven. Gastspreker is Mirjam Kappert, Verpleegkundig Specialist van Gelre Ziekenhuizen Zutphen. Inloop 14.00 uur, de toegang is gratis.


Oosthoekkoor zingt vredesliederen

ZUTPHEN - Op zaterdag 21 september is het de jaarlijkse internationale Dag van de Vrede. Traditiegetrouw staat het Oosthoekkoor van 19.00 tot 20.00 uur bij de Vredespaal (tegenover de fluisterboten, Rijkenhage 3, Zutphen) om vredesliederen te zingen.

De liederen hebben een hoog meezinggehalte, dus de leden hopen op een interactief gebeuren. Verder heeft de dirigent een aantal Franse chansons voorzien van een Nederlandse tekst met de vrede als onderwerp.