Dankzij de inzet van professionals én een groot team vrijwilligers konden de nodige wensen waargemaakt worden. Foto: PR
Dankzij de inzet van professionals én een groot team vrijwilligers konden de nodige wensen waargemaakt worden. Foto: PR Foto:

Vernieuwd kerkgebouw De Wijngaard houdt Open Huis

ZUTPHEN - Het kerkgebouw van de Protestantse gemeente in Zutphen, De Wijngaard, is vernieuwd. Daardoor heeft de kerk aan de Wilhelminalaan een kerkzaal kunnen realiseren die weer helemaal van deze tijd is. De inrichting, de kleuren, de hele sfeer is veranderd. Iedereen die het leuk vindt om een kijkje te nemen is van harte welkom op zaterdag 21 september tussen 12.00 en 14.00 uur. Die middag kan men ook genieten van muziek in de kerk. Onder andere zal het jeugdorkest Arcato om 12.30 en om 13.30 uur een stuk van de Zutphense componist Hans Tromp ten gehore brengen.

De belangrijkste verandering is de vernieuwing van de kerkzaal. Doordat de banken zijn vervangen door stoelen, oogt de zaal ruimer en is het mogelijk om de zaal op verschillende manieren in te richten. Dit geldt voor de kerkdiensten, maar ook voor concerten en lezingen.

Daarnaast is er een fraaie entree gemaakt die uitmondt in een lagere en grotere 'hal' en zijn de kerk en de zalen ook voor mindervaliden goed bereikbaar. Er zijn drie royale zalen die de kerkleden en verschillende huurders een goede plek bieden.

Dankzij de inzet van professionals én een groot team vrijwilligers konden de nodige wensen waargemaakt worden. Het gebouw kan door de verschillende zalen en de veelzijdige indelingsmogelijkheden nu nog beter onderdak bieden aan kerkdiensten, uitvoeringen, kooroptredens, studiedagen, symposia en dergelijke. Voor particulieren bestaat de gelegenheid om hier een feest, huwelijksjubileum enz. te vieren.

Vanaf 10 november is er weer elke zondag in de Wijngaard dienst om 10.00 uur.

Het kerkgebouw van de Protestantse gemeente in Zutphen, De Wijngaard, is vernieuwd. Foto: PR
Doordat de banken zijn vervangen door stoelen is de zaal ruimer en voor verschillende doeleinden te gebruiken. Foto: PR