Foto: Jan Westerbeke
Foto: Jan Westerbeke

Fotografencollectief geïnspireerd door de IJssel

Tentoonstelling Fotografen- collectief De Zutphense

ZUTPHEN - In het kader van de Dag van de IJssel op 28 september is in het auditorium van de Musea Zutphen een tentoonstelling te zien van het werk van leden van Fotografencollectief De Zutphense. Het getoonde werk is geïnspireerd door de IJssel. Te zien van 10 september tot en met 6 oktober, toegang is gratis.

Fotografencollectief De Zutphense werd in 1923 opgericht en is daarmee één van de oudste fotoclubs van Nederland. Nu, 96 jaar later, is De Zutphense een fotocollectief van ongeveer 40 enthousiaste vrijetijds- en (semi)professionele fotografen. De leden zijn, behalve uit Zutphen, afkomstig uit de wijde omtrek. Bijna alle leden hebben hun eigen fotografische specialiteit: portret, journalistiek, natuur of landschappen. Sommigen maken verre reizen, anderen blijven dicht bij huis of fotograferen in hun eigen studio.
De tweewekelijkse bespreking van elkaars werk concentreert zich vooral op de creatieve en inhoudelijke kant van het fotowerk. Daarnaast laten de leden zich inspireren door lezingen van goede en bekende fotografen. De club staat bekend om haar hoge niveau.

Voor deze expositie hebben een tiental leden geput uit hun grote verzamelingen. Hiermee is een zeer gemêleerde verzameling van rivierbeelden ontstaan die inspireert om op zeer verschillende manieren naar onze prachtige rivier te kijken.

Voet in het water. Foto: Beat Cornaz
Foto: Jan Westerbeke
De onzichtbare IJssel. Foto: Cees Duindam
Foto: Jim van Iterson