Beeld van de film Instinct. Foto: PR
Beeld van de film Instinct. Foto: PR

Voorpremière film Instinct in Luxor

ZUTPHEN - Tijdens de Nederlandse Filmnacht op vrijdag 27 september vertoont Luxor Theater samen met nog 22 andere filmtheaters de nieuwe film Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn en tevens de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2019. De voorpremière in Luxor vindt plaats op dezelfde avond als de rode loper-première in Utrecht. Aanvang 21.00 uur.

Carice van Houten speelt in de psychologische thriller Instinct Nicoline, een psychologe in een tbs-kliniek die verstrikt raakt in een machtsspel met haar cliënt Idris, een zedendelinquent. Idris, gespeeld door Marwan Kenzari, staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen, waardoor Idris langzaam transformeert in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag.

De film wordt voorafgegaan door een korte inleiding. Na afloop is in het filmcafé een gratis bierproeverij van een lokale brouwer uit Zutphen.

Kaartjes en reserveringen via de kassa of de website.


www.luxorzutphen.nl


Expositie keramiek en vilt

GORSSEL - Gedurende de maanden september en oktober 2019 is in het Tramstation in Gorssel een expositie te zien van werk van keramiste Els Bottema uit Eefde en de Zutphense viltkunstenares Miriam Verbeek. Sinds 2016 werken beide kunstenaars samen onder de naam Atelier Vuurwater.

Keramist Els Bottema specialiseerde zich in 'primitieve' stookmethodes als raku, kuilvuur en 'saggar firing'. Na een masterclass 'Painting with smoke' legde Els zich steeds meer toe op de techniek van 'naked raku'. Hierbij valt de glazuur weer van het object en blijven de lijnen die door de rook worden getekend te zien op de klei. In deze techniek maakt ze doosjes van heel klein tot groot en ook de potvorm keert steeds vaker terug. Al haar werk is handgevormd. Natuur en architectuur zijn haar inspiratiebronnen.

Miriam Verbeek is fulltime werkzaam als beeldend kunstenaar en kunstdocent voor zowel volwassenen en kinderen. Haar atelier bevindt zich in het centrum van Zutphen en experimenteert graag met allerlei materialen en technieken. Momenteel voornamelijk met het vilten van wol. Terugkerende thema's in Miriams werk zijn de natuur en vergankelijkheid.

Openingstijden
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Tramstation: iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, en tijdens de open dagen op zaterdag 7 september en zaterdag 5 oktober 2019 van 10.30 tot 15.00 uur.

Op 5 oktober zijn beide kunstenaars in het Tramstation aanwezig om tekst en uitleg te geven. Van buitenaf zijn exposities in het Tramstation permanent te zien. Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4 in Gorssel.


www.elsbottema.nl

www.kunstopdehoek.nl