Beeld uit de film Vazante. Foto: PR
Beeld uit de film Vazante. Foto: PR

Tranentrekkers in Luxor

ZUTPHEN - Na het succes van voorgaande edities organiseert Luxor Theater dit jaar weer een Snottermarathon. Op zaterdag 28 september kunnen liefhebbers een middag en avond lang sniffen bij drie tranentrekkende films: Vazante (2017), Un amour impossible (2018) en Philomena (2013). Een pakje zakdoekjes en een bakje troost zijn bij de prijs in begrepen.

In Vazante keert slavenhouder Antonio in 1821 terug naar zijn afgelegen landgoed in Brazilië en ontdekt dat zijn vrouw is gestorven in het kraambed. Hij trouwt vervolgens met haar 12-jarige nichtje, maar gaat daarna op handelstocht. Er ontstaat daarop een bijzondere band tussen de jonge vrouw en een jonge slaaf. Aanvang: 15.00 uur.

Un amour impossible speelt zich af in het Frankrijk van de jaren ’50. Typiste Rachel en Philippe, een intellectueel van gegoede komaf, worden verliefd. Rachel raakt zwanger, maar Philippe weigert onder druk van zijn familie met haar te trouwen. Rachel moet haar dochter alleen opvoeden. Na tien jaar strijd geeft Philippe toe en besluit een echte vader te zijn met onoverzienbare gevolgen. Aanvang: 17.30 uur.

Philomena is het waargebeurde verhaal van Lee in het Ierland van de jaren ‘50. Ze bevalt in een katholiek huis voor ongetrouwde moeders. Na drie jaar eisen de nonnen dat ze haar kind laat adopteren. Wanneer ze vijftig jaar later op zoek gaat naar haar kind en op verzet stuit vanuit de kerkelijke organisatie, krijgt ze hulp van een BBC-journalist. Aanvang: 21.00 uur.

Combikaartje voor drie films: 25 euro. Met Luxorpas: 17,50 euro. Verkrijgbaar via de kassa of de website.


www.luxorzutphen.nl