Bieb op de markt

ZUTPHEN - De Bibliotheek staat op donderdagmorgen 12 september van 9.30 tot 12.00 uur bij de fontein op de weekmarkt in Zutphen. Onder het motto "Durf je te computeren? Begin hier!" geeft ze samen met Taalhuis Lochem-Zutphen informatie over de gratis cursussen om te leren computeren en internetten. Ook kunnen bezoekers informatie krijgen over de leesclubs. Tussen 10.00 en 10.30 uur bezoekt wethouder Mathijs ten Broeke de stand om zich te laten testen op zijn digitale vaardigheden. Hij zal ook het gedicht voorlezen dat stadsdichter Otteline van Panthaleon van Eck speciaal schreef ter gelegenheid van de Week van de Alfabetisering.


Poëtische avond met carillon in tuinen van De Munt

ZUTPHEN – Voor het derde jaar is vrijdagavond 13 september om 19.30 uur het programma 'Poëzie & Carillon' te beleven. Stadbeiaardier Frans Haagen heeft samen met voordrachtskunstenaar Jan Ravensteijn een programma samengesteld dat te volgen is vanuit de tuin van 'De Munt', Rodetorenstraat 12 in Zutphen. In ditzelfde gebouw heeft Francois Hemony het eerste wijnhuiscarillon gegoten met zijn broer Pierre. Het carillon is door de hele binnenstad te horen. Vanwege de beperkte ruimte kunnen mensen zich opgeven via de mail.


info@wijnhuiscarillon.nl


Actieve dag bij de IJsselstroom

ZUTPHEN – De IJsselstroom in Zutphen viert Open Monumentendag op zaterdag 14 september met een opening door burgemeester Vermeulen, de directeur van het Restauratiefonds en jongeren. Bezoekers kunnen die dag een grote wagen in met een escaperoom erin. De dag is van 10.00 tot 17.00 uur met de opening om 12.12 uur. Verder is er een podium voor jonge regionale talenten op het gebied van dans, ballet en muziek voorstellingen, onder andere Balletschool Rozemarijn uit Zutphen.


Nieuw seizoen 'postzegelen' van start

ZUTPHEN – Na een geslaagd zesde seizoen 'postzegelen' hebben de postzegelverzamelaars bekendgemaakt ook het komende seizoen mee te willen doen. De gezellige, ongedwongen sfeer en het uitwisselen van postzegels hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld. Alle geïnteresseerde filatelisten worden uitgenodigd een bezoek te brengen tijdens de bijeenkomsten in het komende seizoen die start op 16 september. De bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 12.00 uur bij de Kegelzaal van de Hanzehal. De kosten bedragen 2 euro.

De bijeenkomsten worden geleid door de Filatelistenvereniging Zutphen en omstreken en zullen elke derde maandagochtend van de maand plaatsvinden. De datums betreffen 16 september, 21 oktober, 18 november en 16 december. In het nieuwe jaar volgen de bijeenkomsten weer van 20 januari, 17 februari, 16 maart, 20 april, 18 mei en eindigt 15 juni. Voor meer informatie valt er contact op te nemen met Kees Samuels.


06 - 521 845 97

Kees.samuels46@upcmail.nl


Een kinderboek met verdieping

WARNSVELD – Het nieuwe boek van auteur Rinke Beernink geeft een kindvriendelijk inzicht in het leven. Een boek die gaat over waarom mensen dingen doen, wat mensen leuk vinden en datgene doen waar men gelukkig van wordt. Een hartverwarmend boek met de naam 'Een dag uit het leven van een eendagsvlieg'. Het boek dat 1 oktober op de planken verschijnt gaat over Vlieg en zijn vriend Motje. In tegenstelling tot de insect is Vlieg alles behalve saai en irritant en heeft zijn leven behoorlijk onder de knie. Motje is het daar niet direct mee eens maar wordt gaandeweg toch aan het denken gezet. Het is een verhaal waar je over na kunt denken en over kunt praten met je kind.


Gratis loopbaanadvies voor iedereen

WARNSVELD - Loopbaanprofessionals en jobcoaches die aangesloten zijn bij beroepsvereniging Noloc openen van 16 tot en met 21 september hun deuren voor belangstellenden. Iedereen die met een loopbaanprofessional wil praten over loopbaanontwikkeling, of andere vragen heeft op dat gebied, is van harte welkom

Tijdens de Week van de Loopbaan kunnen ook werkgevers met een loopbaanprofessional en jobcoach van gedachten wisselen over de loopbaan-ontwikkelingsmogelijkheden van hun medewerkers. Iedereen kan van 16 tot en met 21 september kosteloos een afspraak maken met een loopbaanadviseur of jobcoach bij hen in de buurt.

In Warnsveld kan men loopbaanvragen terecht bij Annemiek van der Velden, Loopbaancoach bij De Gouden Wandeling. Bel of mail voor een afspraak.


info@goudenwandeling.nl

06 - 111 253 17