In vier zondagen beter op je mountainbike

ZUTPHEN - Mountainbiken is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo'n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je deelnemen aan Start2Bike de fietsvaardigheid trainingen bij MBC Xtrail.

Op zondag 6 oktober start bij mountainbike club Xtrail Zutphen, in samenwerking met de NTFU, een kennismakingscursus voor mountainbiken. Tijdens deze cursus verbeteren deelnemers in vier weken hun basis fietstechnieken en uithoudingsvermogen. Trainingen zijn op vier achtereenvolgende zondagen in oktober van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens de MTB Start2Bike trainingen wordt onder leiding van NTFU gecertificeerde MTB instructeurs aandacht besteed aan de verschillende technieken. In 4 lessen van ongeveer 3 uur leer je meer over remmen, schakelen, klimmen, dalen, bochtentechniek, klikpedalen en nog veel meer.

Inschrijving open
Heb je een MTB en een goede helm dan staat deelnemersinschrijving open via www.start2bike.nl. Je neemt dan deel aan vier trainingen, bent tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade en ontvangt twee edities van Fietssport Magazine, een herinneringscertificaat en een leuke gadget. Word je meteen lid van MBC Xtrail dan is deelname zelfs helemaal gratis.


www.xtrail.nl


Hanzesport start ook dit najaar weer met 'Start to Run'

ZUTPHEN - Ga hardlopen en doe mee met Start to Run bij Hanzesport in Zutphen. Dit begint vanaf woensdag 18 september om 19.30 uur vanaf de atletiekbaan in Zutphen.

Start to Run maakt van jou in zeven weken een hardloper. Met deze hardloopcursus van de Atletiekunie leer je van professionele trainers bij Hanzesport op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen. Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op. Aanmelden kan via de website.


06 - 106 143 57

www.yakultstarttorun.nl


FC Zutphen gaat loten verkopen voor teamfoto's

ZUTPHEN - Op 14 september start de landelijke verkoop van de Grote Clubactie 2019. De leden van FC Zutphen zetten zich dit jaar in voor teamfoto's.

Marcel Berends, clubcoördinator van FC Zutphen: "n de gang van de kantine, die leidt naar het wedstrijdsecretariaat, hangen teamfoto's van ongeveer 10 jaar geleden. Het wordt weer eens tijd dat deze geüpdatet worden naar de huidige leden. Clubfotograaf Hans ten Brinke zal van ieder team een mooie teamfoto maken en deze zal in een prachtige fotolijst in de gang komen te hangen. Wij hopen dat onze omgeving ons hierin steunt en we zo ons doel behalen!". Vrienden, familie en inwoners in de omgeving van Zutphen/Warnsveld dragen bij aan het clubdoel door een lot te kopen. Dit jaar is dat door de Grote Clubactie nog makkelijker gemaakt met een handige online tool. Lotenkopers maken kans op een van de mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van 100.000 euro.

De leden van FC Zutphen doen ieder jaar actief mee aan de Grote Clubactie. Vorig jaar werd er ruim € 6.200,00 opgehaald. Hiermee werd de aanschaf van teamjassen voor de leiders van de niet-selectie jeugdteams gerealiseerd. De uitreiking hiervan zal de komende maanden plaatsvinden.

De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 11 december 2019. Vanaf 12 december staat de trekkingsuitslag op clubactie.nl.


Volle maan en nachtvlinders

GORSSEL - IVN en Marke Gorsselse Heide organiseren op vrijdag 13 september om 19.00 uur een vollemaanwandeling over de Gorsselse Heide, met bezoek aan de nachtvlinderinventarisatie.

Tijdens de overgang van dag naar de nacht wordt het niet alleen donkerder, maar ook stiller. Geniet met de IVN-gidsen van de hei in de schemering en bij volle maan. Aan het eind van de excursie neemt men een kijkje bij de nachtvlinderinventarisatie die op deze avond plaatsvindt op de Gorsselse Heide. Het tellen van nachtvlinders (met scherm en lamp) wordt dit jaar meerdere avonden gedaan door de Werkgroep Nachtvlinders van IVN Zutphen i.s.m. de werkgroep Nachtvlinders Oost Nederland.

Denk aan warme kleding. Honden kunnen helaas niet mee. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Start: hoek Reeverdijk/Elzerdijk te Eefde.


0575-543824

ivn.nl/afdeling/zutphen

markegorsselseheide.nl