Voetbaldames in het nieuw

ZUTPHEN/EEFDE - Voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen HC'03 VR1 ontvingen de vrouwen van het combinatieteam AZC / Sp. Eefde nieuwe tenues, trainingspakken en tassen, aangeboden door Cinemajestic en Dutch Diagnostics. Het nieuwe outfit had blijkbaar een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen, want de wedstrijd werd met maar liefst 8-2 gewonnen.

Grote 7-0 overwinning van FC Zutphen (zat.) in
tweede bekerronde

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdag op sportpark 't Meijerink een grote 7-0 overwinning behaald op het bezoekende Juliana.

Voor de rust konden de bezoekers de thuisploeg nog goed partij geven, maar na de rust namen de Zutphenaren snel afstand.

In de 17de minuut opende Sem Veeger de score na een mooie schuiver in de benedenhoek. De speler die vanuit de jeugd zijn kans krijgt in de hoofdmacht scoorde twee keer. In de 80ste minuut schoot hij een vrije trap van 20 meter prachtig binnen, wat de eindstand van 7-0 tot gevolg had.

Vlak voor rust in de 45ste minuut was het Nathan Greven die de 2-0 binnen kopte na een prima genomen corner van Jesse de Vries.

Na een eigen doelpunt van Juliana in de 53ste minuut, na een scherpe voorzet van Jelle Macare, ging het snel voor de goed combinerende Zutphenaren.

In de 55ste minuut zorgde Rik Vlutters met een mooie actie voor de 4-0.

In de 58ste minuut werd het 5-0 door Jesse de Vries na een mooie combinatie met Sem Veeger, en in de 63ste minuut zorgde Luuk Meijer met een goed schot voor de 6-0.

Opstelling FC Zutphen
Marijn Sangers, Hugo Groters ( 60. Khen Bakkerweerd), Jocko Koster ( 60. David te Slaa), Joost van Vliet, Hidde van Kalker, Sem Veeger, Luuk Meijer, Rik Vlutters, Jelle Macare ( 60. Lars Huber), Nathan Greven, Jesse de Vries.

FC Zutphen (zat.) klopt VVOP in Voorthuizen met 2-4

ZUTPHEN - FC Zutphen blijft het goed doen in de voorbereiding. Het naar de derde klasse gedegradeerde VVOP werd thuis met 2-4 geklopt, na een wervelend begin van de Zutphenaren. Binnen 15 minuten stond het 0-3. En dat ondanks het feit dat enkele andere spelers zich, in vergelijking met afgelopen zaterdag, konden presenteren. Zoals jeugdspeler Teun Isselman, de zoon van de trainer.

In de vierde minuut schoot Nathan Greven de 0-1 binnen na goed voorbereidend werk van Jesse de Vries. Twee minuten later was het de goed spelende Koen Hulleman die Nathan Greven opnieuw in staat stelde om te scoren, maar nu belandde zijn schot net naast.

In de tiende minuut was het echter toch 0-2 door Lars Huber na een prachtige steekbal van Rik Vlutters. En in de 15de minuut was het 0-3 door Nathan Greven na een prima assist van Koen Hulleman.

FC Zutphen was in die fase de betere ploeg met veel druk op de bal en daardoor veel balbezit. In de 28ste minuut viel de 1-3 na de tweede aanval van VVOP. Een vrije trap vanaf de 16 meter werd binnen geschoten.

Voor de rust waren er nog goede mogelijkheden voor Rik Vlutters, die pech had met zijn vrije trap en daarvoor nog een goede kans miste. Doelman Sangers moest nog een keer handelend optreden door moedig op de bal te duiken nadat een speler was door gebroken.

Na de rust was het spel van de Zutphenaren minder overtuigend dan de eerste helft. VVOP trachtte wat terug te doen, maar verder dan een bal die via de lat overging, kwam men in eerste instantie niet.

Aan de andere kant misten Nathan Geven en Lars Huber goede mogelijkheden, en had Rik Vlutters een strafschop moeten hebben nadat hij in de 16 meter was onderuit gehaald.
Toch viel in de 83ste minuut de 2-3. Een aanval over links werd door de Zutphen verdediging verkeerd beoordeeld, waarna Khen Bakkerweerd in eigen doel schoot.

In de 86ste minuut bepaalde de gemakkelijk scorende invaller Sem Veeger de eindstand op 2-4. Hij zetten prima druk op de verdediging van de tegenstander, waarna hij met een mooie actie kon scoren. FC Zutphen had wederom een nuttige oefenpartij achter de rug.

Marijn Sangers, Jan van der Mark, Jort Bleumink (55. Hidde van Kalker), David te Slaa, Khen Bakkerweerd, Koen Hulleman (75. Teun Isselman), Rik Vlutters, Luuk Meijer (46. Sem Veeger), Lars Huber, Nathan Greven, Jesse de Vries.