Gratis Doe-Mee-Week bij de Muzehof

ZUTPHEN - De derde week van september is het Doe-Mee-Week in de Muzehof. Iedereen kan binnenlopen en meedoen met lessen muziek, dans, circus en theater in Zutphen, Gorssel en Lochem. Hoofdlocatie Zutphen biedt de meeste keuze, daar is ook de Dansstudio en de Muzehof-theater/ circuszaal. In Lochem en Gorssel vinden muzieklessen plaats. Het programma staat op de website.


www.muzehof.nl


Kennismaak Avond ZZP Zutphen

ZUTPHEN - Zelfstandig ondernemer en andere zelfstandigen uit de buurt ontmoeten? Dan kan door aan te melden voor de eerstvolgende Kennismaak Avond van ZZP Zutphen. Deze vindt plaats bij Harry de Winkel aan de Welvaartsdwarsweg 10 in Klarenbeek op maandag 30 september. Vanaf 19:30 uur staat de koffie klaar. Zie voor meer informatie, de kosten en aanmelden (vóór woensdag 25 september): www.zzpzutphen.nl/30-sep.

Cosmas Blaauw van SharePeople komt deze avond uitleg geven over de mogelijkheid om als zzp'er voorzien te worden van inkomen bij arbeidsongeschiktheid zonder tussenkomst van een verzekeraar. Daarop aanvullend kan de zzp'er bij SharePeople terecht voor het opbouwen van pensioen.

Het verhaal van Harry de Winkel
De avond vindt plaats bij hoveniersbedrijf Harry de Winkel, die 13 jaar geleden begonnen is als zzp'er. In een rondleiding door zijn hoveniersbedrijf, dat hij samen met zijn vrouw Gea de Winkel runt, vertelt hij zijn verhaal. Hij vertelt over de beslissingen die gemaakt zijn en hen heeft gebracht waar ze nu staan.

Voor en na de presentatie en rondleiding is er ruime gelegenheid om met elkaar kennis te maken of bij te praten.


Borrel voor Vordense ondernemers

VORDEN – De Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) houdt donderdagavond 19 september samen met het Ondernemers Café en het Broodfonds Vorden een gezellige (na)zomerborrel bij Café Eskes. De borrel is bedoeld voor eigen leden. Inloop vanaf 20.00 uur, start 20.30 uur.

Doel van de zomerborrel is om even lekker bij te kletsen met andere ondernemers uit het dorp. Het wordt een soort proeverij. Met bier van Hackfort Bier, Wijnhandel Smit verzorgt de wijnen en Slijterij Sander Pardijs de whisky. Dit allemaal aangekleed met diverse hapjes van Den4Akker Vorden.


KBO-leden praten over kabinet

ZUTPHEN - Dinsdagmiddag 17 september is het weer Prinsjesdag (en de troonrede) en de nieuwsgierigheid van de KBO-leden afdeling Zutphen gaat uit naar alle voornemens van het kabinet. Deze worden met elkaar besproken in het restaurant van Elisabeth, Geweldigershoek 39 in Zutphen. Koffie en thee staan klaar. Aanvang 14.00 uur.


Fietsen door Australië

WARNSVELD - Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging, Warnsveld-Dorp begint donderdag 19 september het nieuwe seizoen met 'Fietsen door Australië'. Mw. Gerda Marsman uit Raalte komt vertellen over haar ervaringen. Vrouwen die belangstelling hebben zijn van harte welkom. De avond begint om 19.45 uur in de Eekschuur, Bonendaal 2.


Thema avond 'hechting'

ZUTPHEN - Ixta Noa organiseert woensdagavond 25 september 2019 een thema-avond over 'Hechting'. Therapeuten Marianne Houben en Jolan Roose zullen gezamenlijk een informatieve- en interactieve presentatie geven over het thema: 'hechting'. Daarnaast deelt een ervaringsdeskundige van Ixta Noa haar persoonlijke verhaal. De avond is van 19.00 uur tot 21.00 uur aan IJsselkade 9. Toegang is gratis.

Gastsprekers van deze avond zijn: haptotherapeut & psychomotorisch therapeut Marianne Houben en Drs. Jolan Roose, psychologe sport en bewegen & sensorisch psychotherapeut. Beide werkzaam in hechtingsproblematiek, trauma en verwaarlozing.

De oorzaak van het ontwikkelen van een hechtingsstoornis of problematische gehechtheid kan verschillende redenen hebben. Dit kan komen door misbruik, ziekenhuisopnamen als jong kind, een belaste start in je leven, een slechte match met je ouders/opvoeders, geweld of het niet passend aanwezig zijn van ouders/opvoeders door hun eigen ziekte of problemen. Het kan vanaf het begin moeilijk zijn gegaan, maar ook na een ingrijpende gebeurtenis op latere leeftijd. Tijdens deze avond zal bovenstaande informatie verder besproken worden.