Effata-vieringen in de St. Jan

ZUTPHEN - Vanuit de hectiek van alle dag in de stilte van je hart komen. Om daar te zoeken naar de ervaring van God in je eigen leven. Dat is het doel van deze meditatieve viering, die op zaterdag 14 september om 17.00 uur wordt gehouden. Vanaf vijf voor vijf wordt in stilte voorbereid. De viering wordt opgebouwd rondom een Bijbeltekst die geactualiseerd wordt naar de wereld van vandaag en onze eigen ervaringen. Dit gebeurt via gebed, overweging, stilte, zang en symbolen. Deze vieringen, georganiseerd door de parochie HH 12 Apostelen, zijn laagdrempelig en oecumenisch van karakter. Voor meer informatie: g.spekkink@12apostelen.nl of l.vandekam@12apostelen.nl.


Ligconcert met klank

ZUTPHEN - Op donderdagavond 12 september geeft celliste Renske Béguin een intuïtief concert in het Middenhuis Zutphen. 'Rising Sound, Setting Silence'. Liggend op een matje hoor je intuïtieve klanken door cello, stem en klankschalen. Klanken die Stilte omlijsten. De avond geeft alle ruimte voor eigen meditatie en innerlijk werk. De vervolg concerten zijn op vrijdag 18 oktober, donderdag 14 november en vrijdag 15 november. Ontvangst met thee om 19.15 uur in het Middenhuis, Fie Carelsenstraat 32. Entree 10 euro. Aanmelden via renskecelliste@gmail.com


Kinderworkshop 'Wereld van koppen'

ZUTPHEN - Op woensdag 18 september van 14.30 uur tot ongeveer 16.15 uur kunnen kinderen (6-12 jaar) in Dat Bolwerck samen met Marleen Onclin (de vrouw van Kor Onclin) de expositie 'Wereld van koppen' bekijken en zijn schilderijenwereld ontdekken. Vragen die hierbij besproken worden: Wat zie je? Welke kleuren zie je? Wat voor mensen zijn dit? Welke titel zou je zelf aan het schilderij willen geven?

Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag en schilderen in de stijl van Kor Onclin. Onclin keek altijd vol aandacht en verwondering naar mensen en schilderde hun verschillende emoties en gevoelens.Met veel kleur en vaak dikke lagen verf kan een geschilderd gezicht of 'kop' zo zelfs op een landschap met bergen lijken.

Locatie: Zaadmarkt 112. Toegangsprijs 7,50 euro inclusief materiaal, drankje en fruit. Opgeven via xera@datbolwerck.nl