Bouwen met lego, verhalentent en gratis rondleidingen

ZUTPHEN - Op zaterdag en zondag 14 en 15 september er ook in Musea Zutphen van alles te doen voor jong en oud, van gratis rondleidingen tot het bouwen van een eigen monument van Kapla of Lego voor kinderen.

Ontdek de collecties van beide musea op een laagdrempelige manier door deel te nemen aan de gratis rondleidingen die op zondag 15 september gegeven worden.De rondleiding in het Stedelijk Museum Zutphen start op 13.30 uur. De rondleiding van Museum Henriette Polak start om 15.00 uur.

Bouwen met Lego of Kapla
Het hele weekend van 11.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen bij Musea Zutphen komen bouwen. Er zijn geweldige prijzen te winnen, onder andere de allernieuwste Kapla: Kapla Challenge, Kapla 100 in een kistje met 8 kleuren, een doos Lego en een abonnement op de Legotheek in Eefde voor 1 jaar. Alle kinderen mogen na het bouwen van hun monument 1x grabbelen in onze grabbelton, dus er is altijd prijs.
Verder kunnen kinderen (en volwassenen die het leuk vinden) aanschuiven in de verhalentent in de museumtuin. Ervaar de geschiedenis van Zutphen op een heel bijzondere manier, laat je meevoeren door de prachtige verhalen, elk uur tussen 11.00 en 17.00 uur.

Geschiedenis Hof van Heeckeren
De Musea Zutphen zijn gevestigd in het oude stadspaleis het Hof van Heeckeren. Het stadspaleis was in het bezit van de familie Van Heeckeren. De entree van de Musea Zutphen, de Schelpenpoort, was de tuinpoort van het woonhuis van deze familie. Het is al een monument op zich. De Schelpenpoort is in 1697 gebouwd door een Zweedse architect J. Horleman in opdracht van Walraven ll van Heeckeren. De binnenkant van de Schelpenpoort is bekleed met 10.000 schelpen, gesmolten glas en gesinterd steen. In heel Nederland vind je slechts drie (openbaar toegankelijke) Schelpenpoorten. Het stadspaleis zelf kent ook een rijke geschiedenis en is naast woonhuis ook een weeshuis en juristenkantoor geweest. In 1877 is Baron L.A.F.J. van Heeckeren de grondlegger geweest van het Stedelijk Museum Zutphen. De cirkel is rond: het Stedelijk Museum Zutphen is weer terug op de plek, in het voormalig woonhuis van de familie waar het allemaal mee begon. Het Stedelijk Museum Zutphen deelt deze bijzondere plek met Museum Henriette Polak voor beeldende kunst.