Hoffelijk ontbijten

ZUTPHEN - De ondernemers in de beide Hofstraten in Zutphen (Lange en Korte Hofstraat) organiseren samen een 'Hoffelijk Ontbijt', welke plaatsvindt op zaterdag 7 september van 09.00 tot 11.00 uur. In de Lange Hofstraat zal die dag een lange tafel staan waaraan maximaal 100 personen kunnen plaatsnemen. De specialisten in de beide straten zorgen vervolgens voor een uitgebreid ontbijt voor de mensen die vooraf kaarten kopen. De kaarten à 12,50 euro per stuk zijn verkrijgbaar bij de volgende ondernemers: Noten&Zo, Atelier De Waterlelie, Horta Bloembinders, Biologische slagerij Harm-Jan Hovenkamp en Pure Taste. Mocht het weer roet in het eten gooien, dan ontvangt men het geld retour en vindt het ontbijt op een nader te bepalen datum en tijd plaats.


Durf het verschil te maken tijdens week van de Alfabetisering

ZUTPHEN - In de Week van de Alfabetisering organiseren Taalhuis Lochem-Zutphen en Graafschap bibliotheken op dinsdag 10 september een voorlichtingsbijeenkomst over taalbegeleiding. Deze voorlichting is bedoeld voor mensen die overwegen om taalvrijwilliger te worden. Bezoekers kunnen uitleg verwachten over de taalvrager, het Zutphens taalnetwerk en over de rol en het werk van de taalvrijwilliger. De bijeenkomst duurt van 18.30 uur tot ongeveer 19.30 uur en vindt plaats in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. Deelname is gratis, aanmelding vooraf is niet noodzakelijk.

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland.
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.


graafschapbibliotheken.nl/wvda-2019


Vergroot je kansen bij potentiële werkgevers

ZUTPHEN – Werkzoekenden opgelet! Donderdag 19 september zal gastspreker Geert Teunissen, directeur en inspirator van de NCD Academy, werkzoekenden leren om zichzelf op een andere manier te presenteren. Dit vergroot de kans om een blijvende indruk te maken bij een potentiële werkgever. Deze workshop van DeBroekriem wordt georganiseerd door eventmanager Anja Mulder en vindt plaats bij Wijkcentrum Waterkracht.

Tijdens deze workshop leren deelnemers op een andere manier naar het presenteren van zichzelf binnen netwerken te kijken. Geert laat verschillende vormen van netwerken zien, maar vooral welk effect het heeft als je op een afwijkende manier contacten legt om ergens 'binnen' te komen. Minstens zo belangrijk als het contact leggen zijn de vervolgstappen die je onderneemt als je eenmaal bij een werkgever 'aan tafel' zit. Deze unieke en energieke workshop geeft deelnemers inzichten die zij direct kunnen toepassen op hun zoektocht naar een nieuwe baan.

Locatie en aanmelden
De workshop 'Paspoort naar succes' vindt plaats op donderdag 19 september van 13.30 tot 16.30 uur. Locatie is wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106, Zutphen. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan via de website.

DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden.


debroekriem.nl/event/paspoort-naar-succes-3-2