Jelle Macare (l) van FC Zutphen is sterk aan de bal tegen Almen. Foto: Hans ten Brinke
Jelle Macare (l) van FC Zutphen is sterk aan de bal tegen Almen. Foto: Hans ten Brinke Foto:

FC Zutphen (zat.) boekt 0-4 overwinning in eerste bekerwedstrijd

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag 31 augustus de eerste bekerwedstrijd gewonnen. De overwinning tegen het 1 klasse lager spelende Almen was verdiend, maar de ploeg van trainer Wilco Laconi bood goed tegenspel.

FC Zutphen leidde na 45 minuten met 1-0. Luuk Meijer opende de score na een mooie actie van Jelle Macare. FC Zutphen had in de eerste helft het beste van het spel, maar de twee beste kansen waren voor Almen. De ploeg bood uitstekend tegenstand en bezit met de routiniers Daan Boonman en Bas Pelgrum, alsmede een aantal jonge spelers, een goed team dat zeker geen slecht figuur zal slaan in de vierde klasse. In de tweede helft was de inzet van Almen nog groter en ging FC Zutphen soms te gemakkelijk mee in het fysiek sterke spel van de thuisploeg. Toch waren de Zutphenaren effectiever. Jelle Macare scoorde de 0-2 na een rebound uit een corner. Daarna zorgde Jesse de Vries met een mooi schot voor de 0-3. Luuk Meijer maakte vlak voor tijd zijn tweede doelpunt, met een prachtig afstandsschot.

FC Zutphen speelt komende zaterdag haar tweede bekerwedstrijd thuis tegen Juliana "31 uit Hengelo (OV) om 14.30 uur.


Ritmische Gymnastiek bij SZG

ZUTPHEN - Ook dit seizoen zijn er bij SZG weer ritmische gymnastieklessen, zowel een recreatieve groep als de selectiegroep. Wie graag eens een kijkje komt nemen bij SZG, kan gebruik maken van twee gratis proeflessen om ritmische gymnastiek eens mee te maken.

Afgelopen seizoen startte er bij SZG-Zutphen naast de recreatieve groep ritmische gymnastiek ook een selectiegroep. De vier gymnasten kwamen uit in de tweede divisie met hun hoepel- en duo-oefening en hebben uit drie wedstrijden vier keer het erepodium mogen betreden. Nu wordt er gestart met negen gymnasten die voor de selectie gaan uitkomen. Ook zijn er extra trainingsuren bijgekomen om goed mee te doen aan de wedstrijden in de tweede divisie. Ook voor de recreatie ritmische gymnastiek is er, naast het recreatie-uur, waarin alle ritmische gymnastiek vaardigheden worden aangeleerd, een extra trainingsuur bij gekomen. Voor degenen die het leuk vinden om aan wedstrijden mee te doen of wat meer willen trainen.

Ook geïnteresseerd? Maak dan gebruik van de twee gratis proeflessen.

Lestijden
De recreatieve lessen worden gegeven op woensdag van 17.30-18.30 uur (5-9 jaar) en van 18.30-19.30 uur (10+) door Rosalinde van de Rhee in de zaal van de Wegwijzer (ingang Hobbemakade). Voor meer informatie, zie de website of stuur een mail.


szg-zutphen.nl

rvdrhee@szg-zutphen.nl


Seizoen Flash Vorden begonnen

VORDEN - Badmintonvereniging Flash Vorden is het nieuwe seizoen vorige week gestart en over een week beginnen de reguliere competitie, de recreantencompetitie en de jeugdcompetitie in sporthal 't Jebbink. De jeugd heeft de trainingen en thuiswedstrijden op zaterdagmorgen, de senioren op donderdagavond. Uiteraard is er ook gelegenheid om lekker partijtjes tegen elkaar te spelen.

De vereniging vindt gezelligheid en het kunnen spelen op je eigen niveau de belangrijkste zaken voor haar leden. De vereniging wil nieuwe leden trekken en start een aantal acties. Zij beseft dat niet iedereen iedere donderdag wil of kan spelen. Zij heeft voor volwassenen dan ook een 10-rittenkaart ingevoerd tegen een prijs van 35 euro. Belangstellenden kunnen dan wanneer het hun uitkomt komen badmintonnen. Voor kinderen die badminton willen uitproberen mogen de eerste drie maanden gratis trainen en meespelen.

Jeugd kan op zaterdagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur badmintonnen. Volwassenen op donderdagavond van 19.45 tot 22.15 uur. Dit alles in sporthal 't Jebbink, het Jebbink 13 in Vorden. Belangstellenden zijn op die momenten van harte welkom.

Vragen? Mail of bel Ilse van Dijk.


06-577 829 91

ilsevandijk93@outlook.com