Koorzangers gezocht

ZUTPHEN - Kamerkoor Zutphen zoekt voor haar Kerstconcert op zondag 22 december 2019 in de Martinuskerk in Warnsveld ervaren koorzangers. Inlichtingen en opgave bij de secretaris 0575-528834 of via de website.


kamerkoorzutphen.nl


Huismuziek zoekt fluitisten

ZUTPHEN - In Zutphen is een groep actief onder de naam Huismuziek Zutphen. De leden van deze vereniging, die al 25 jaar bestaat, bespelen vier soorten blokfluiten en worden ondersteund door een fagottist. Alles onder deskundige leiding van een dirigent. De groep wil graag uitbreiden met blokfluiten, en ook dwarsfluiten zijn welkom. Halverwege september beginnen de repetities weer met een nieuw repertoire. De repetities worden gehouden op vrijdagmiddag op een locatie niet ver van station Zutphen. Wees welkom! Bel voor vragen.


0575 - 561 785


Zingen met een klassieke inslag

EEFDE - Na een inspirerend en intensief seizoen, afgesloten met een fraai concert in mei, zijn de voorbereidingen voor een mooi, nieuw zangseizoen van Projectkoor Eefde alweer in volle gang. Dit jaar is gekozen voor liederen van Gjeilo, Sibelius en Fauré. Verder staat de fraaie mis in D van Dvorák op het programma. Naast de vaste repetities zal het instuderen van het repertoire ondersteund worden doordat van de stukken voor iedere stem zogenoemde 'midi-files' beschikbaar zullen zijn. Zin om onder zeer professionele leiding één keer in de week heerlijk te zingen bij een koor met een licht klassieke inslag? Kom dan 4 en/of 11 september langs op de eerste oefenavonden. Vanaf 4 september wordt iedere woensdagavond van 19.45-22.00 uur in de Ontmoetingskerk te Eefde gezongen.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op met Jaap Meezen of kijk op de website.


Jaap Meezen: 06 - 140 505 02

projectkooreefde.nl


Sporen van Joods leven

ZUTPHEN - Op zondag 1, vrijdag 6, vrijdag 13, zondag 15 (extra wandeling om 11.30 in verband met Open Monumentenweekend), vrijdag 20 en vrijdag 27 september om 13.30 uur kan men deelnemen aan de 'Stadswandeling Joods Zutphen', een stadswandeling langs sporen van Joods leven in Zutphen. Onder leiding van een gids wordt er een route gelopen door Nieuwstad- en Barlhezekwartier in Zutphen.

Rond 1800 begon het Joodse leven in Zutphen op gang te komen. Eind negentiende eeuw kende Zutphen een grote Joodse gemeenschap. De gevolgen van de bezettingsjaren 1940-1945 betekenden vrijwel het einde hiervan. Tijdens de 'Stadswandeling Joods Zutphen' komt men aantal sporen tegen van Joods leven. Aan de hand van gebouwen, woonhuizen en winkelpanden wordt de geschiedenis van de Joodse inwoners van Zutphen verteld.

De verhalen worden, indien mogelijk, toegelicht met oud fotomateriaal. Na afloop staat in de Synagoge koffie/thee klaar. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ten behoeve van de restauratie van de Joodse Begraafplaats, Zutphen. Vertrek- en eindpunt: Synagoge, Dieserstraat 11 in Zutphen. Duur wandeling: circa 1½ uur. Opgave wandeling kan via 0575-566 645 / 06-1793 2332 of joodszutphen@gmail.com.


www.joodszutphen.nl