Muzikaal spektakel tijdens Dweildag

ZUTPHEN – Op zaterdag 14 september vindt de 17de editie van De Bos Dweildag plaats in de binnenstad van Zutphen. Met een logistiek plan zal iedereen die dag aan zijn muzikale trekken komen. Aan de hand van een speelschema bewegen de 25 dweilorkesten zich door de binnenstad. De Bos Dweildag in Zutphen start om 12.00 uur met het defilé in de Laarstraat, ter hoogte van restaurant De Gracht.

"We streven ieder jaar naar een goede verhouding tussen een prettige hoeveelheid gezellige muziek in combinatie met een goed overzicht voor de bezoekers en de ondernemers in de stad. Dat is altijd een flinke uitdaging, maar met het opgestelde speelschema weten zowel de orkesten als bezoekers wat er op welke plek in de binnenstad te horen en te zien is.", aldus Henri Scholten, mede-organisator van De Bos Dweildag. Hij heeft als hoofdtaak het regelen van het logistieke plan voor deze dag. "Het inpassen van 25 orkesten in de stad is een hele klus. Tot op heden lukt het keer op keer tot een plan te komen waarbij we elkaar niet in de weg lopen en tegelijkertijd de orkesten de gelegenheid hebben het beste van zichzelf te laten horen. Die balans vinden we heel belangrijk."

In week 36 zal het Dweilmagazine op de deurmat vallen met daarin het speelschema en overige informatie. Er zal ook een oproep in staan om De Bos Dweildag te steunen. "Een evenement als dit is kostbaar en kan niet voortbestaan zonder subsidie, sponsoren en dan zijn alle donaties enorm welkom."