Viltjes met karakteristiek stukje Zutphen erop

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - De deelnemende winkeliers overhandigen bij elke aankoop van tenminste 10 euro een speciaal bierviltje. Met 5 bierviltjes kan de klant een gratis bokbierglas (van kunststof) afhalen. Tenminste als men er op tijd bij is, want zowel voor de bierviltjes als voor de glazen geldt: op is op. De bierviltjes zijn tevens het verzamelen waard: er zijn 5 verschillende in omloop met daarop een karakteristiek stukje Zutphen afgebeeld. In de juiste volgorde vormen ze een route door de stad.

De winkeliersactie loopt van 16 september tot en met 12 oktober. De 23ste Nationale Bokbierdag is aansluitend op 13 oktober.


Engelse sferen in Walburgiskerk

ZUTPHEN - Op zondag 1 september om 16.00 uur vindt er in de Walburgiskerk in Zutphen een choral evensong plaats. Een choral evensong is een avondgebed, dat al eeuwenlang in de Engelse kathedralen gezongen en gebeden wordt. Veel Engelse componisten hebben hiervoor mooie muziek geschreven.

In de evensong van 1 september zal de Leidse Cantorij onder leiding van Hans Brons de koorzang verzorgen. Dit koor, dat in de Hooglandse kerk van Leiden haar thuisbasis kent, heeft al vaak de Engelse kathedraalkoren mogen vervangen, zoals die van St. Pauls Cathedral in Londen, York Minster en recent nog Glouchester. Zij zullen muziek zingen van Herbert Howells, William Mathias en Bernhard Rose.

Zij worden hierbij begeleid door Willeke Smits op het Henrick Baderorgel. Liturg is ds. Irma Pijpers. Toegang is gratis, er is wel een collecte na afloop.


Schildersbuurt ruimt op

ZUTPHEN - In De Schildersbuurt wordt op 1 september van 12.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt gehouden. Buurtgenoten ruimen massaal hun zolders en kelders op en de creatievelingen verkopen hun eigen gemaakte creaties. Locatie: Binnen de straten Jan Vermeerstraat, Paulus Potterstraat en Hobbemakade. Wat er voor de één niet meer toe doet, is voor een ander een groot goed. De organisatie verkoopt koffie, thee en limonade met een plakje cake ten behoeve van de rommelmarkt.


Gorssels KunstKring-Café besteedt aandacht aan opera

GORSSEL - Dinsdag 3 september van 17.00 tot 19.00 uur is er weer een Gorsselse KunstKring-Café in eetcafé 'De Hoek', Joppelaan 5 in Gorssel. Deze avond is operaregisseur Monique Wagemakers te gast. Eenieder die van kunst en cultuur houdt is van harte uitgenodigd voor een goed gesprek met een goed glas in goed gezelschap.

Henk van Gogh gaat met Monique in gesprek over haar carrière van danspedagoog tot internationaal operaregisseur, over haar passie voor opera, over haar enthousiasme om te werken met jonge talentvolle zangers, over de samenwerking met dirigent en ontwerpers. Over het omzetten van muziek en libretto naar spannende beelden en aantrekkelijk muziektheater.

Monique Wagemakers studeerde danspedagogiek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Inmiddels is zij al ruim 30 jaar werkzaam als internationaal operaregisseur. Voor haar productie van Puccini's Madama Butterfly voor de Staatsoper Stuttgart, ontving zij een nominatie als 'regisseur van het jaar' van het tijdschrift Opernwelt. De Vereniging Vrienden Nederlandse Reisopera beloonde haar met de Vriendenprijs voor haar vele ensceneringen.

Ook niet-leden zijn welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd. Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid om na te praten tijdens het diner.