Adriaan van Dis. Foto: Annaleen Louwes
Adriaan van Dis. Foto: Annaleen Louwes

Programma jubileumavond Van
Someren & Ten Bosch

ZUTPHEN - Op donderdagavond 17 oktober tussen 20.00 en 22.30 uur viert Boekhandel Van Someren & Ten Bosch haar 175-jarig bestaan met een grootse, literaire feestavond in de Buitensociëteit. De presentatie van de avond is in handen van de stadsdichters Merel Hubatka en Otteline van Panthaleon van Eck.

Op het programma staat het volgende: H.C. ten Berge - Cultureel kosmopoliet en gelauwerd dichter, prozaschrijver en vertaler; Jaap Blonk - Wereldberoemd stemkunstenaar, klankdichter en dadaïst; Adriaan van Dis - Homo universalis, geliefd schrijver, geëngageerd journalist en programmamaker; Radna Fabias - Overdonderend dichter en meest bekroonde debutant (Grote Poëzieprijs en meer); Maxime Garcia Diaz - Aanstormend dichter en Nederlands kampioen Poetry Slam; Oleg Lysenko - Virtuoos accordeonist en bandoneonist; Neeltje Maria Min - Vermaard dichter van een klein en onvergetelijk oeuvre, met een van de beroemdste regels uit de Nederlandse poëzie; A.L. Snijders - Beroepstwijfelaar, dwarsdenker en fameus schrijver van zkv's en Eric Vaarzon Morel - Betoverend en internationaal gevierd flamencogitarist.

De presentatie van de avond is in handen van de stadsdichters Merel Hubatka en Otteline van Panthaleon van Eck. Toegangskaarten à € 7,50 (incl. consumpties) zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch.