Muzikanten van 'Four Wheel Drive Music'. Foto: PR
Muzikanten van 'Four Wheel Drive Music'. Foto: PR Foto:

Bluegrassband opent nieuwe seizoen van Het Wereldlokaal

ZUTPHEN - Op zondag 1 september om 12.00 uur opent Het Wereldlokaal Zutphen aan de Vispoortsingel 16 zijn nieuwe seizoen met een daverende Bluegrassparty.

Met z'n vijven staan ze te dringen om die ene microfoon, net zoals in de jaren '50, de zangeres en de vier muzikanten van 'Four Wheel Drive Music' Onder leiding van de geboren Zutphenaar Joost van Es opent deze onstuimige en onweerstaanbare bluegrassband het nieuwe seizoen van Het Wereldlokaal. Four Wheel Drive Music brengt bluegrassmuziek met een ongekende energie. Bluegrass is een virtuoze mix van akoestische folk, blues, jazz en country.

Het Wereldlokaal in Zutphen brengt elke maand wereldmuziek van formaat: authentiek, traditioneel, akoestisch. De artiesten spelen en zingen met liefde en passie de muziek uit hun eigen cultuur en tradities uit Amerika, Griekenland, Turkije, Tsjechië, Roemenië, Ierland, Hongarije, de Balkan, de Arabische wereld, Afrika, Azië en nog veel meer.

De komende maanden zijn de volgende bands te beluisteren: op 6 oktober Fretless Quartet, modale muziek uit Griekenland en Turkije; 3 november Isseltaler Musikanten met blaasmuziek uit Bohemen en Moravië en op 1 december brengt Cvartetul Moldavia virtuoze zigeunermuziek uit Moldavië en Roemenië.

Bij elk concert is een lunch te bestellen. De lunchconcerten vinden elke eerste zondag van de maand plaats in Het Wereldlokaal, Vispoortplein 16 in Zutphen. Entree 15 euro (jongeren en studenten 10 euro en kinderen, asielzoekers en minima 5 euro). Reserveer door een mail te sturen naar info@wereldmuziek.nl en het juiste bedrag uiterlijk 30 augustus over te maken naar bankrekening NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Contact aan de zaal betalen kan ook.


www.wereldmuziek.nl