Daniel en Daan Pot. Foto: PR
Daniel en Daan Pot. Foto: PR Foto:

Goud voor vader en zoon op US Open judo 2019

ZUTPHEN - Aan het einde van het judoseizoen is Daan Pot met zijn vader, Daniel Pot, afgereisd naar Amerika om daar beiden deel te nemen aan de US Open Judo 2019. Daan Pot, bezig met een indrukwekkende zegereeks in Europa, laat zich trainen en begeleiden door zijn vader, eigenaar van Judoschool Pot te Zutphen. De deelnemers van de US Open waren erg sterk en lieten een andere stijl van judo zien, maar met zijn traditionele stijl, internationale ervaring en vechtlust vocht Daan zich een weg naar de finale. Na een lange dag wist Daan Pot zijn focus te behouden en haalde gedisciplineerd het goud binnen.

Een dag later mocht zijn vader laten zien uit welk hout hij gesneden was. In de klasse boven de dertig jaar ontmoette hij na drie winstpartijen uiteindelijk de kampioen van vorig jaar, maar deze werd binnen een minuut al verslagen. Na het toernooi hebben beide nog deelgenomen aan een driedaagse trainingsstage. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar begint ook het nieuwe judoseizoen. Voor Daan Pot staan er enkel internationale toernooien op het programma. In oktober staat Baku in Azerbeidzjan op het programma.

De echte talenten van Judoschool Pot mogen in samenwerking met de middelbare school Eligant te Zutphen zelfs onder schooltijd trainen. Deze privé-trainingen worden door Judoschool Pot driemaal per week verzorgd op hun locatie in Sportspalace te Zutphen.


FC Zutphen (zat) klopt DZC "68 in Doetinchem

ZUTPHEN - Het was zaterdagmiddag 24 augustus een prachtige zonovergoten middag in Doetinchem. FC Zutphen speelde tegen het 2 klassen hoger spelende DZC "68. Men verwachtte van de kant van FC Zutphen een zware wedstrijd, maar dit werd het niet. FC Zutphen speelde bij vlagen DZC helemaal van de mat, wat resulteerde in een 0-4 overwinning.

Direct vanaf het begin waren de speltactieken duidelijk. DZC hing achterover en probeerde via de counter gevaar te stichten. Dit gaf FC Zutphen volop de mogelijkheid om te voetballen. Na 21 minuten viel het eerste doelpunt. Een prachtige actie van Jelle Macare over de rechtervleugel leidde tot een aantal combinaties tussen Lars Huber en Nathan Greven, waarbij laatstgenoemde scoorde. Een echte zaalvoetbalgoal, die erg leek op het prachtige combinatie doelpunt van RKC.
FC Zutphen bleef de bovenliggende partij en combineerde er lustig op los. Dat resulteerde in de 33ste minuut in de 0-2. Na een steekbal van Nathan Greven draaide Lars Huber handig weg bij zijn tegenstander, en zocht rustig de verre hoek op, en scoorde.

Na de rust een beter voetballend DZC, wat direct ook kansen kreeg. Toch was het FC Zutphen dat wederom scoorde. De goed ingevallen Alland Kader legde de bal breed op Jesse de Vries die de 0-3 binnen tikte. FC Zutphen bleef daarna dominant, maar gaf wel een aantal kansen weg. Marijn Sangers wist echter zijn doel schoon te houden. In de 84ste minuut was het opnieuw de snelle Jesse de Vries die de 0-4 scoorde na opnieuw aangeven van Alland Kader.

Een goede oefenpartij waarbij de kwaliteiten van FC Zutphen duidelijk naar voren kwamen. Volgende week zaterdag vindt de eerste bekerwedstrijd plaats tegen Almen.


Bewegen voor de kleintjes

WARNSVELD - WSV in Warnsveld begint weer met het Nijntje Beweegdiploma, waarbij kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar spelenderwijs leren bewegen. Dit gebeurt tijdens een reeks van achttien lessen, waarin ze lekker in beweging zijn en bovendien hun motoriek ontwikkelen.

De proeflessen voor het nieuwe traject vinden plaats op woensdag 4 en 11 september. De lessen gaan vanaf woensdag 18 september van start. Instromen kan tot uiterlijk 3 weken na deze datum. Voor vragen en meer informatie, kan men contact opnemen via mail.


secretaris@wsv-warnsveld.nl